Make something good

Låna mig din magsäck, dina morgontofflor, din skrattrynka.

Duvfjädrar, insektsvingar. Grått. Om att våga tro på tvåsamhet.

Publicerad 2008-10-26 22:03:07 i Allmänt,"Jag har ett brushuvud, det låter som processorfläkten på en 80-tals mack.."

Om hon vore ett prefix vore hon väl. Det gillar hon inte och invänder att hon hellre skulle vara prefixet mega. En miljon gånger den givna storheten. Det får mig att tänka på megatonbomber, säger jag. Vad är det för fel på väl? Det betyder ju att man är på det bästa och riktigaste sättet. Hon säger att det låter mesigt. Jag ger henne ett välförtjänt mvg i högfärd.

"Jag skulle föredra att bara öppna munnen för att kyssas, eller dricka vatten. Meddela er med mig genom skrivna lappar istället för genom prat. Men det är som det är. "

- M. Lowden (sommarprat)

Vi har ingen rubrik (zmzinkårj)

Publicerad 2008-10-26 21:26:19 i Allmänt,Tragiskt att 4 synonymer av 7 till ordet "krympt" på word har något med banta att göra.


Vet du var de skulle lagt grekerna?


Är Jesus Gud?


Tack för att du är min vän.


Oh förlåt mig De Beauvoir! Jag har svikit mitt köns tusenåriga kamp för självständighet.


Har du sprungit bort?


Vi har ingen rubrik.

I ett försök att återskapa det romerska väldet

Publicerad 2008-10-23 18:06:07 i Allmänt,

Bussen är en fullsatt teater där du inte får plats. Du vet att hon står längst fram, men ni ser inte varandra, ens när du står på tå och blir kanske sisådär 170 cm över marken. Jag låtsats att jag är på väg till en takterrass i Barcelona eller Berlin, med solskensfläckar och blommor som inte hunnit dö. Att vara försenad till psykologin på torsdagar är en fastställd sanning, en tyst överenskommelse mellan dig och dit överjag som har lovat att blunda. En stirra och hänga ut genom fönstret-dag, Anders ber dig att inte ramla ut. Han pratar om en abbasidisk moske med geometriska eller växtmönster, om skägg, influenser och lärarkårens inställning till rakning. Han pratar om islams tolkning av den romerska konsten som om vi begrep någonting.

Bild: weheartit

Banka hjärta banka

Publicerad 2008-10-23 17:58:46 i Allmänt,

Stamcellsföretaget Cellartis visar hur det ser ut när hjärtceller slår. Det handlar om insulinproducerande celler, men jag tycker att det är så mycket finare än så. Och löven som fallit blir upplockade av Lilla C på väg hem från dagis. Han samlar på sånt som är fint. Jag med. Som honom ungefär.

På tal om dagis. Gp skriver att dagisbarn fastnade i ett träd. Som om det inte är någonting som händer stup i kvarten. Typ det enda jag höll på med som barn. Dagens ungdom..

Bild: weheartit

Barn och kaffemuggar huller om buller

Publicerad 2008-10-21 21:44:05 i Allmänt,

F blir förfärad över oredan i skåpet, kaffemuggar, jackor, thepåsar, böcker, block, vantar, en bibel och annat spännande ligger huller om buller. Så hon städar, mot min vilja. Att ha ordning behöver nödvändigtvis inte vara ordning i den estetiskt tilltalande bemärkelsen, för mig i alla fall. M åker till Sydafrika, det regnar. Jag är barnvakt åt fantastiska småkusinerna. L två år gammal berättar att "näj jag va liten" så gjorde hon minsann och E målar rosablå delfiner och vi leker kurragömma. Pampigt värre. Kommer hem och upptäcker två onattade småbröder (fast klockan är sent) och en större lillebror som spelar dator, så det blir nattning numer två och jag lycas få A att läsa för lilla C..

A: ska vi läsa godnattsaga ur MIN bok idag?
Lilla C: Ja!!!
A: Okay, vill du läsa om reningsverk eller övergödning?

Lilla C somnar som en sten.

Fredagskväll. fredagsdag. Fredagsliv.

Publicerad 2008-10-17 19:28:56 i Allmänt,

Det här tyckte jag var så fint. När jag var liten byggde jag, min lillebror och mina kusiner en paraplykoja i vår grannes trädgård. Där hade vi sedan kafferep. Vår granne tittade ut genom fönstret och gick sedan ut och fotade det hela. Jag kommer inte ihåg vart jag har lagt bilden nu men hoppas att jag i framtiden lyckas behålla fantasin, även om den får ta sig uttryck genom andra kanaler. Samhäll in, söta Johanna har permanentat mig, hals ont, Jenny är humanist och logiken är ofullständig. Nu blir det väl sammanträde för rödvinsvänster och bakning till glappet istället för utgång. Lika gott.

Buss 50 Frölunda torg, 16.15

Publicerad 2008-10-17 19:08:02 i Allmänt,

Jag sitter på bussen. Solfläckar och knivljus, genomskådande och ipoden fattar läget. Kompar. Jag är med i en film, har lockigt hår och inga sorger. Jag är på väg till havet, det stora brusande blå, till händer, oceankyssar och saltvattenläppar. Det är sensommar eller tidig höst, inga vantar behövs, bara stumpbyxeben och längtan. Jag har tappat bort mitt manus och improviserar vilt, publiken skrattar och jag trivs, solen rakt i nacken, ljuset gör sig så bra på film.

Bitterfitta och ilandsäckel på strålande humör!

Publicerad 2008-10-16 22:39:45 i Allmänt,

Det här är en sån dag som kommer lägga sig i ledet efter de andra och bli bortglömd. Därför är den så mycket viktigare att dokumentera. Förkylningen fick sig en ny skjuts efter avspänningsövningar med energimassage på temadagen, som jag var med på trots att läraren sa att man inte skulle om man var förkyld. Så nu får jag banne mig skylla mig själv. Fast det är inte roligare att vara sjuk för det. Samhällsarbetet om politiska system ska in i morgon men känns inte färdigt alls. Jag undrar varför jag inte känner stress. Har jag uppnått en personlig mognad och inser att det trots allt inte är på liv och död eller använder sig kroppen av någon form av försvarsmekanism för att skona mig från ångest?

Köpt studentmössa, typ billigaste alternativet: 400 kronor. Nej pappa betalar inte min så jag kan inte skriva på en miljard saker och betala 800 spänn för en mössa som jag kommer ha och vara ful och full i en dag och spilla ner med champis och sen lägga in i en garderob. Ja, jag är bitter! Flak 400:-, bal 600:-, studentmössa 400:-, studentklänning, balklänning, skor till och fan och hans moster. Ett enda stor ekonomiskt välkomnande till vuxenvärlden. Tack alla ni som gjort min student till en stor ekonomisk hets och statustävling. Jag ska göra revolt, bara så ni vet! Sen var det det här med västtrafik också. Att åka 50-bussen är att gå igenom en personlig kris varje morgon. Bara så ni vet.

Och ja, jag är en bitterfitta och ett ilandsäckel men egentligen på strålande humör ändå. Kan man vara annat när man har pippitröja på sig, har fått världens sötaste lila te-etui ihopknåpat av finaste F att ha i skåpet tillsammans med M och S, och ska bli volympermanentad gratis av bästaste J imorgon? Njäe, tror inte det liksom.

Ps. J var inne och rättade till en sak, det är ju Navid på lördag – såklart!


Bild: Sarah Small

www.wikipedia.se, sökord: "meningen med livet?"

Publicerad 2008-10-15 20:09:08 i Allmänt,

Folk undrar varför jag gör det så svårt för mig. Jag svarar att det är det enklaste sättet för mig att överleva. Det är därför jag i religionen väljer att skriva om Humanismen och Gudsfunktionen i en gudlös världsbild. C skakar på huvudet och undrar varför jag inte gör som normala barn och skriver om frimurarna eller livets ord. Tja, varför har jag inte rådjursögon och bambiben liksom?

Recept på en tokbra dag:

Publicerad 2008-10-14 19:37:08 i Allmänt,


 1. Sol samtidigt som löven finns kvar på träden
 2. Temadag med kanonbra föreläsare (däribland Jonas Helgesson som kräver ett eget inlägg för att jag överhuvudtaget ska kunna beskriva hur genialiskt superduperbra han är)
 3. Tå-gymnastik i ring iklädd rödorangegulrutiga strumpor
 4. Vänner som är på solskenshumör
 5. Motivation
 6. Utomhuskaffe mot en vägg så pass varm att man kan sitta i pippitröja och halsduk
 7. Synkade spårvagnar och bussar
 8. Höstfest arrangerad av Lilla C i form av middag tillsammans i vardagsrummet runt familjens fotmöbel med lövararrangemang och bordsplacering
 9. Skrivinspiration
 10. Hejja!

"Vad gömmer sig bakom glamouren?"

Publicerad 2008-10-14 19:20:07 i Allmänt,

Slår på tvåan och hamnar mitt i en dokumentär om fotografen David Lachapelle. Där blir jag fast. Och säger precis som alla andra att den här killen är ett geni. Jag brukar inte gilla söndermanipulerade bilder men det här är helt enkelt en annorlunda, sexig och mer intensiv framställning av livet självt.

 

Jag vill knarka!

Publicerad 2008-10-11 17:25:01 i Allmänt,

Försöker mig på att sammanfatta USA:s  politiska system istället för att sälja glass idag. Sjukanmälde mig från jobbet och försöker tänka att pengar inte är allt (bara körkort, möjligheten att resa och flytta hemifrån). Det är så vackert utanför, hade velat tillbringa helgen i en lite stuga uppe i norrland. Svampplockning, stövlar, tystnad och lukten av skog. Inte i en betongkloss med en otrevlig pubbeunge hemma utan möjlighet att kunna gå utanför dörren eftersom de kan ringa när som helst från jobbet och då måste jag vara hemma. Missar utgång, 20-årsfest, jobb, vänner, kolonistuga, Elin och avslutning på Liseberg. Men jag är inte bitter!

Det går bra nu

Publicerad 2008-10-11 13:37:29 i Allmänt,

Börskris, livskris, miljökris och förkylning. Ibland blir det en droppe för mycket. Jag har tappat rösten och när Anders börjar fredagens första lektion med att domedagsprofetera och dra paralleller mellan allt som händer nu och roms slutgiltiga fall avtar livslusten en smula. Det regnar, och matte C samt helgens planer känns avlägsna i förkylningsdimman. "Typiskt!" Som lilla H skulle ha sagt.

Kan mycket - vill mer

Publicerad 2008-10-07 20:38:40 i Allmänt,

Böcker jag håller på att läsa för tillfället: • Mig äger ingen - Åsa Linderborg
 • Mästaren och Margarita - Michail Bulgalov
 • Bibeln
 • Happy Sally - Sara stridsberg
 • Allt - Martina Lowden
 • Jag är leopardpojkens dotter - Johanna Nilsson
 • Halleluja liksom - Bob Hansson
 • Allt är upplyst - Jonathan Safran Foer
 • Pilgrimsresan - Paulo Coelho

Ibland är det svårt att hinna med allt man vill. Som bra betyg och allmänbildning tillexempel. Jag börjar på massor av projekt i hopp om att orka gå till botten med det. Istället ligger saker på travar för tillfället. Hade kunnat komplettera läslistan med tidskrifterna. Bang, Camino, Vanity Fair och Ordfront också. Eller berättat om halvfärdiga projekt som fotoalbumshögar, syprojekt över golvet, papperssortering i ett hörn, läxor och träningslistor också. Men det hade nästan blivit lite pinsamt. Jag vill ju ge skenet av att jag är en strukturerad , påläst och kontrollerad människa.

c´etait un plaisir de faire ta connaissance (vad bra)

Publicerad 2008-10-05 21:07:12 i Allmänt,

Nu är jag tack vare mina fina kusiner ägare till en benvit korsett, en Pippi Långstump-tröja och lite annat som jag med nöd och näppe kunnat stuva in i min garderob. Passar ju jättebra eftersom jag siktar på att inte köpa några kläder fram till jul..


Kände ett behov av att vara ordentlig idag och lagade två sorters paj, sallad och chokladmousse till efterrätt, handlade mat med Carl som detektivsällskap, räknat matte, läst psykologi, plockat upp alla kläder ifrån golvet och bäddat min säng. Dessutom har jag pratat franska med L:s "petit copin" via msn. Tjolahopp vad skillad man känner sig då!

Träffade  för övrigt två ifrån min lågstadieklass när jag var ute i torsdags varav den ena var min första pojkvän. Han berättade att han kom ihåg mig lite mer än de efterkommande flickvännerna han haft, kanske för att jag var den första, kanske för att jag lärde honom franska kyssar bakom buskaget i hans trädgård. Jag var så påhittig när jag var liten. Jag har inte den blekaste aning om vad jag fick franska kyssar ifrån, men det fungerade uppenbarligen för att få pojkarna på kroken!

"Du ser ut som du tappat smöret och sålt pengarna"

Publicerad 2008-10-03 17:28:54 i Allmänt,

Den här fina hösten gör mig så himlans glad! Och min superduperklassockså! Igår var det insparksfest på RioRio med start hos M med några av tjejerna i klassen. E dyker upp i en döskalleoverall (nej jag skojar inte det var en svart heldräkt med skelettmönster utanpå) och jag skrattar så jag håller på att kissa på mig. Sen dansar vi natten lång (och lite annat) och försöker få två tröga DJ:s att spela Justice. Kvällen avslutas många timmar senare tillsammans med M på hennes köksgolv med mjölk och rostat bröd. Snajsigt! I morse hade vi kultur och idéhistoria klockan 08.10 och jag har i princip fnissat hela dagen och langat stans i alla fall näst bästa humor. För dagens garv bjuder F på när hon iklädd samma döskallekostym som E dagen innan och en ballong innanför dräkten springer in i datasalen på skolan och lägger sig i fönstret. Jag tror inte att det bara var jag som sovit för lite. Jag hänvisar till rubriken och säger bara you rule Henning!Langos vid kanalen hann vi med också. Fint värre!

Bara sport bara massor utav sport

Publicerad 2008-10-03 17:25:30 i Allmänt,

Jag tränade handboll i onsdags och det var så himlahimlahimla roligt! Så nu blir det division tre och en träning i veckan framöver. Ni är tillåtna att tillfångata mig om jag skulle börja visa tendenser på att vilja gå upp till b-laget igen. Puss!

 
Bilder tagna ifrån elitseriekvalet i våras

Mitt Afrika (del två)

Publicerad 2008-10-01 19:22:17 i Allmänt,19/8 - 08 Ta alla romantiseringar och fördomar du har om Afrika och släng in 12 svenskar så har du dagen.(Vi bor i huset på bilden längst ner.) Standarden jämfört med hur de andra bor är mycket bra. Vi sover i ett rum med hål i väggen och taket. Om kvällarna hör man fladdermössen där uppe. Stjärnor och rabieshundar utanför. Jag mår bra.

Om

Min profilbild

Swift

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela