Make something good

Låna mig din magsäck, dina morgontofflor, din skrattrynka.

Nice

Publicerad 2008-02-24 20:55:56 i Allmänt,

Jag och Elin fick ett infall och beställde just två biljetter till Nice den 3-7 maj. Vi har hittills inte pratat med Linn som vi ska hälsa på, eller kollat upp hur det blir med ledighet eller boende. Men vi har två biljetter till Nice och varandra om det skulle gå galet. Det här var det absolut bästa som hänt under hela den här helgen!!! 

Sång från hjärtats bakgård

Publicerad 2008-02-24 11:11:35 i Allmänt,

66439-294


"På ditt hjärtas bakgård samlas
dom okyssta
dom hemlösa
dom papperslösa
dom som ropar och ropar.
På ditt hjärtas bakgård
står du med dina banderoller
 dina ambitioner
ditt allra största mod.

Dina armar kan räcka runt hela världen
men din sömnlöshet hjälper inte någon"

-Anna Jörgensdotter

I forgot what I am about to do

Publicerad 2008-02-21 12:43:33 i Allmänt,

66439-293Kollar på film, surfar på olika bloggar, sneglar på läxböckerna, går ett varv i lägenheten, sneglar lite till på läxböckerna och hittar fantastiska halsband jag önskar att jag ägde. I övrigt är dagen en långbent hårig äcklig jävla spindel eller som bambas blodpudding ungefär. Ligger hemma sjuk för andra dagen i rad och funderar på hur fan jag ska orka ringa mina tränare och säga det. Jag har knappt varit där den senaste månaden på grund av tusen olika orsaker. Bland annat sjuksjuksjuk. Hela tiden. Första förkylningen kom i oktober och jag kan inte komma på att jag varit helt frisk sen dess. Dessutom slog det mig att jag missat att avboka tandläkartiden som min mor smsade mig för hundra år sedan. Den var för ca 30 minuter sedan. Nu blev jag genast 200 kr fattigare och ungefär fyra snäpp sämre humör. Kom hit och drick the och krama mig för fan.


Bild: Stefan Brüggerman

I can´t explain and I wont even try

Publicerad 2008-02-18 21:31:23 i Allmänt,

66439-292Idag kände jag mig lite arty och satte upp tre bilder jag tyckte var fina på min fula blåa vägg med tejp som jag hoppas ska dra bort en liten bit av tapeten sen när bilderna tas ner så att jag får måla om. Idag fyndade jag även ett par urheta byxor och en svart polotröja/poloklänning för 20 kronor styck på Monki. Sånt gör även halvmagsjuka och håglösa måndagar värda att gå upp för. En Kd kärring var och pratade om Israel lite senare på Israelkursen "Och eftersom jag är för att man ska ställa sig på den svages sida står jag på Israelernas sida, vilka jag anser är de svaga". Jag och hon hade gerillakrig sen den resterande tiden om vem som var överlägsen vem och trots att hon lutade sig fram och spände sin arga kd-ögon i mig vek jag inte med blicken. Det var dagens puls och vinst.

Mycket prat om döden hemma och Carl och jag pratar jättelänge om vad som händer när man dör, varför kroppen lämnas kvar här på jorden och vilken del av en som försvinner ("ligger t shirten kvar här?"). Svårt att förklara men Carl lyssnar med stora ögon och säger tillslut att han förstår och att Per är hos Gud nu och vi kommer överens om att han har det bra. Det är bara vi som är ledsna.

Skidsemester i Idre

Publicerad 2008-02-17 19:33:51 i Allmänt,

66439-290
Idre. Typ där vi bodde fast åt andra hållet. Fint.
66439-289
Typ 3/4 av syskonen
66439-288
Pappa och Christina genom en igenisad ruta. Jag och lilla H satt i bilen och
var smarta istället för att åka skidor när det blåste 20 m/s och var allmänt vidrigt.
66439-287
Frukost är gott.
66439-286
Isigt granris
66439-284
Lilla H äter korv, Ch försöker dricka kaffe.
66439-285
Vår idregata. Hejdå.

Så här går det till på min kristna friskola.

Publicerad 2008-02-08 22:41:36 i Allmänt,

Betygssamtal på naturkunskapen:
Lärare: Ja, och så var det ju labbarna då.
Du kan ju tänka på att ställa lite intelligentare frågor, tänka lite längre.
Jag: Okay...men jag vet ju inget om kemi?
Lärare: Nej, justdet.

På Israellektionen:
Vi har under fem veckors tid uteslutande pratat om Israels historia
och ser på kingdom of heaven.

Jag: Vad handlar den här filmen om egentligen?
Clara (väldigt osäkert): Ehh.. Israel... tror jag?

På väg till lektion:
Madde: Och så ska jag och min bror... eller vänta nu, jag har ju ingen bror!?

På naturkunskapen:
Lärare: Och så har vi en liten peace maker....eller jag menar pace maker i hjärtat.

Hur det är att vara jag, del 2

Publicerad 2008-02-06 22:29:08 i Allmänt,

Idag råkade jag ställa om min ipod till turkiska. Eftersom allt sen stod på turkiska hittade jag inte tillbaka i menyn för att ändra tillbaka det till svenska. Det blev lite besvärligt ett tag innan jag kom på att jag skulle ringa Erik, ipodfixaren och storebrorsan gud såg att jag behövde. Tack. Nu pratat min ipod svenska igen.

Hur det är att vara jag, del 1

Publicerad 2008-02-04 20:24:27 i Allmänt,

66439-283I morse snoozade jag i 20 minuter, det är ganska bra för att vara mig. Jag krälade mig
sedan ur sängen och hasade mig iväg till badrummet och varenda por, varje liten mollekyl i min kropp ville vända tillbaka och lägga sig igen. Jag skulle vara i skolan 08.20 istället för 09.55 och var allmänt grinig och vrångt inställd till att gå upp över huvud taget. Jag gjodre det där vanliga man gör varje morgon i ungefär samma ordning och takt jag alltid gör det, tvätta ansikte, sätta på kläder osv. Men när jag kom in i köket kände jag att någonting var fel. Det var för tyst. Det är aldrig tyst hemma hos oss. Jag slänger en blick på klockan för att se hur mycket tid jag har på mig och ser till min förfäran att klockan inte alls är strax efter sju. Klockan är kvart i sex. Döda mig långsamt eller förklara för mig att jag måste börja kolla på min klocka så att jag inte råkar ställa bak den 1,5 timme igen.

På eftermiddagen var jag på jobbintervju för Liseberg. På det enskilda samtalet frågar han om jag står för valen jag gjort, han pekar på lisebergskanin/clown- alternativet och förklarar för mig vad som innebär med det jobbet. Vighet, koordination, uthållighet, skådespelartalang, improvisationsförmåga mm. Jag tittar på honom och hör mig svara javisst vill jag det. Han antecknar min längd i pappret och säger: så bra då. Jag inser inte mitt misstag förrän jag gått ut därifrån. Jag vill ju inte alls vara lisebergskanin. Jag vill ju typ snura på lyckohjul. Fast jag har inte fått jobbet än. Jag vet bara att jag blev snygg på kortet de tog. Så det är ju en grym sak om jag får jobbet, att jag får en snygg jobbricka. Och det är ju bra.

På vägen hem kikade jag in på ipod store. Trodde jag. Fast det var någon hifi-affär. ipod affären låg bredvid och jag köpte laddare och kabel. Sen gick jag in på miss ragtime för att slå ihjäl lite tid tills bussen kom. Där inne hänger skinnjackan jag väntat på i hela mitt liv. Brun i storlek 32. Jag provade den, jag snurrade runt , jag köpte den och jag hann med bussen.

Det är ungefär så det går till när man är mig, en måndag i februari.

Bild: Liselotte Watkins

Next level.

Publicerad 2008-02-03 19:53:34 i Allmänt,

Idag jobbade jag för första gången på jättelänge. Superkul. Dagens ord och tema är resurseffektivitet. Dagens instrument är triangel och jag vet inte varför men jag blir alltid sån här av kaffe.

Om att ge alla en chans

Publicerad 2008-02-03 00:14:20 i Allmänt,

Idag gav jag Sonic Youths en ärlig chans. Vi börjar komma lite bättre överens nu även om jag inte kan bestämma mig för om de är fantastiska eller skitkassa. Just därför ger jag dem en ärlig chans. Idag har jag ätit tårta och solen har skinit in genom mitt fönster. Jag bestämde mig för att skjuta upp alla måsten till morgondagen. Det var det bästa beslut jag tagit på mycket länge. Tyvärr är det redan morgondag nu. Så jag inviger söndagen med att lägga mig. Au revoir.

You are my friends, I´ll never be alone again

Publicerad 2008-02-01 17:29:39 i Allmänt,

Precis 16.15 börjar solen lysa in genom mitt fönster och på något sätt rakt igenom stormen och regnet har den varit här hela dagen. Inatt på Trädgårn tokdansandes med Jenny och Erik till Justice, i skolan bland er jag tycker så obeskrivligt mycket om och på vägen hem med Justice i lurarna ler jag hela vägen och takten kunde lika gärna varit era hjärtslag som ekolod över gatorna. Ni är så fina allihop. Jag är så galet glad och stolt över att ni är mina vänner.


Den här har jag lyssnat på hela eftermiddagen. (http://www.youtube.com/watch?v=6zo1-XlazvY)
Videon är suerbra och det var nog den mest fantastiska låten på hela kvällen.

 

Om

Min profilbild

Swift

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela