Make something good

Låna mig din magsäck, dina morgontofflor, din skrattrynka.

Håhå jaja,

Publicerad 2009-04-23 23:03:42 i Allmänt,

1. Jag ser ut som en Polsk hora på mitt nya pass
2. Jag har varken packat eller hittat mitt europeiska sjukförsäkringskort
3. Har inte deklarerat eller betalat saker jag borde betalat
4. Halva min ipod består av Adolf Hitlers självbiografi på ljudbok
5. I morgon påbörjar jag min resa genom östeuropa med destination Rumänien
6. Hjälp!

Liv.

Publicerad 2009-04-23 22:49:45 i Allmänt,

En människa som väger 70 kilo, innehåller bland annat:

- 45 liter vatten
- Tillräckligt med kalk för att vitmena ett hönshus
- Fosfor tillräckligt för 2200 tändstickor
- Fett till ca 70 tvålar
- Järn till en 2-tumsspik
- Kol till 9000 blyertsstift
- En sked magnesium

(Naiv Super - Erlend Loe)

Jag väger mindre än 70 kilo.
Men ungefär.

En-dum-en tror att en skattkista kan flyta!

Publicerad 2009-04-20 00:03:07 i Allmänt,

Nej, det är inte lika roligt som det låter. Fast ibland är det roligare. Jag drömmer alltid så kostiga saker och räknar aldrig tillräckligt mycket matte föra att monstret i magen ska gå och lägga sig. Fyll på och fyll på. Mig kvittar det.

Igår var jag så jävla förbannad.
Idag är det inte lika farligt.

Summering.

Publicerad 2009-04-19 23:25:31 i Allmänt,

Veckans mest hörda fras: "revolt mot etablissemanget"

Veckans orienteringsmiss: Jag och J gick på fel spårvagn, satt och snackade och hamnade i Hjällbo.

Veckans magsår: NORDEA

Veckans high five: Gospelkonsert i Redbergskyrkan och att Lilla H Ropade att det var jag som var snyggast och bäst!

What´s my age again?

Publicerad 2009-04-16 23:37:37 i Allmänt,

Jag är tillfälligt identitetslös. På passcentralen klippte de mitt gamla pass och jag väntar nu på det nya. Om en vecka ska jag till Rumänien. Förhoppningsvis har mitt nya pass kommit då. Annars är jag kördare än en leasingbuss på turistcharter i Spanien.

Kåldolmar och kalsipper

Publicerad 2009-04-14 20:48:32 i Allmänt,

De stackars ungdomar som inte uppfostrats med Nationalteaterns Kåldolmar och kalsipper hade vi tänkt informera om proggrörelsen. Därför hade vi spelat in en egen film till samhällskunskapen. Eftersom vi haft så exceptionellt roligt under tiden vi spelat in den och tyckte att konceptet var oslagbart såg vi fram emot redovisningen med skräckblandad förtjusning. Skulle klassen skratta på rätt ställen?

Svaret var att klassen inte skrattade alls. De förstod nog inte ens vad vi höll på med. Det enda de såg framför sig var förmodligen åtta kassa skådespelare iklädda 70-talskläder (se bild) som flummade om musik, politik, gröna vågen och hasch. Blandat med urflippade musikscener i Madeleines trädgård. Detta var så himla genant och samtidigt ofattbart komiskt att jag i ren nervositet fnissade mig igenom filmen tillsammans med min grupp. Vilket blev ännu mer pinsamt eftersom klassen antagligen trodde att vi skrattade åt allting vi tyckte man skulle skratta åt. Herre min skapare.

Jag tog som tur var en tre timmar lång fika med Blåsan efteråt som välbehövliga plåster på såren. Det har varit en uttröttande dag. Vad är det med folk och humor nu för tiden?

Alfa och beta

Publicerad 2009-04-13 23:27:14 i Allmänt,

Mitt rum är fullt av konstiga saker, det knastrar under fötterna när jag går.

Musiken slår knycklar ihop mina trumhinnor och mitt hjärta slår två slag på samma gång.


Och jag tänker att det är en bra dag för fotboll på gården.

Kommer jag bli som dig?

Publicerad 2009-04-13 23:08:11 i Allmänt,

Hon hatar sitt jobb. Utsikten ifrån fönstret mot innergården, de fula spotlighten som alltid är felriktade och kaffemaskinen som gör det i särklass äckligaste kaffet hon någonsin druckit. Hon drömmer om dramatiska landskap och bläddrar i resebroschyrer när hon får en stund över. Ringar in de dyra hotellen och rangordnar de sedan efter eget behag. Österrike är det som lockar mest, inte Italien eller Kroatien, det är på tok för varmt. Nej det klarar hon inte av, sitta i en skranglig buss utan AC med svettluktande män och skrikande barn alternativt gnälliga pensionärer. Det vet man ju hur mycket sånt brukar bli. Nej, Österrike blir nog bra, lite för dyrt bara. Fast hon har ju pengarna ifrån förra årets sparande till resan som inte blev av. Norge hade hon tänkt. Fast det blev regn och en paus på Riksrasta i Mellerud istället. Men i år, jo det ska nog gå att få ihop.


Helst av allt hade hon nog velat byta jobb, för att visa de otacksamma jävlarna hur oumbärlig hon faktiskt är och vilken enastående kompetens hon sitter inne med. Att det jobb hon gör inte går att ersätta med någon liten nyutexad flicksnärta. Hon borde ta ett år ledigt. Göra någonting annat. Kanske stanna i Österrike, jobba som florist. Hon har ju alltid älskat blommor, särskilt om våren när allting är så nytt och hoppfullt och fortfarande möjligt. När man kan gå runt och lukta, som om förnimmelsen av sommaren finns potentiellt lagrad i varenda krokus och snödroppe. Fast att jobba som florist är nog inte lika roligt som man tror, dessutom är hon inte tillräckligt kreativ. Och så är det den starka lukten. Nej hon har nog tur som jobbar där hon gör ändå. Hon kan ju flexa, behöver sällan jobba över och om några år kommer hon, som statligt anställd, få en guldklocka. Tänk det, då kan ungtupparna och flicksnärtorna vicka på rumporna bäst de kan. En guldklocka kommer de inte få i alla fall.


Det ösregnar för tredje dagen i rad. Om hon bara kunde få bort tanken på att ingen märkt av ifall hon försvann. Ibland får hon till och med känslan av att de hade tyckt att det var skönt. Om hon bara kunnat tänka om. Då hade hon suttit på tåget mot Österrike nu. Ja det hade nog blivit tåg, för flygpriserna är ju på tok för höga

....

Jag läser

Publicerad 2009-04-10 10:18:11 i Allmänt,

1. Att som kompensation för jordens oregelbundenhet lägger man till en sekund då och då. Senast de la till en sekund var i juni 1994. Det var det ingen som sa någonting om.

2. HAN TYCKTE OM ATT LAGA MAT OCH SKRATTA OCH SJUNGA, HAN KUNDE GÖRA UPP ELD MED HÄNDERNA, LAGA SAKER SOM VAR TRASIGA OCH FÖRKLARA HUR MAN KUNDE SKJUTA UPP SAKER I RYMDEN, MEN HAN DOG INOM NIO MÅNADER.

3. Vi har startat en process som vi inte längre kan kontrollera. Optimisterna säger att vi fortfarande befinner oss i teknikens barndom, att vår elektriska civilisation har haft barnsjukdomar, men så småningom kommer vi att lära oss behärska naturen utan att hota den till livet.

(Alla svordomar i världen)

Publicerad 2009-04-07 23:20:37 i Allmänt,

Jag kan inte lägga in eller redigera filmen till vår samhällsredovisning för jag har glömt sladden hos Madeleine. Jag kan inte betala Rumänienresan för det går inte att överföra pengar till mitt kort. Jag kan inte lämna Sverige för tillfället eftersom jag inte ens har något giltigt pass. Jag kan inte plugga matte för jag förstår ingenting. Jag kan inte komma ihåg någonting eftersom jag glömt att skriva ner det. Jag kan inte sova för jag har så mycket att göra!

Jag förstår inte för det går inte

Publicerad 2009-04-04 20:10:17 i Allmänt,

Huvudet mest fullt av monologer. Vi kommunicerar ljudlöst vårdslöst artikulerande genom fönsterrutor. FÖRSTÅR DU VAD JAG SÄGER LILLE VÄN? Nä jag tänkte just det. Matar mig själv med geléhallon och spydiga kommentarer till kvällsmat. Dina sms innehåller för många stavfel och jag för många hål. Vi passar inte ihop.

Något revolutionärt sa du?

Publicerad 2009-04-02 23:18:48 i Allmänt,

Vi startar väl ett band i New York? Jag kan egentligen inte sjunga, men har hört att om man kan det någonstans så är det där. Tänker på om det finns någon särskild punkt jag satt och i så fall när och om vad som är värt att notera. Minns jag någonting jag inte skriver ner? Dina förbannade ord. Mina förbannade ord fick mig att vinna en bok igår. Jag blev glad. Den hette Kärlek - hur gör man av Bob Hansson. Och att jag vann var nog veckans största skämt. Men jag blev som sagt glad.

Om

Min profilbild

Swift

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela