Make something good

Låna mig din magsäck, dina morgontofflor, din skrattrynka.

Mailinfo from Romania.

Publicerad 2009-08-27 23:15:09 i Allmänt,

The house has no central heating, there are wood-burning stoves in the bedrooms and kitchen.
Bring layers with you - it will be cold for quite a lot of the time, warm boots, gloves, hat, something waterproof, etc - pretend like you're going on an extended ski trip.

Tur att jag inte är så frusen av mig (!)

Street art och tretton år yngre lekkamrater.

Publicerad 2009-08-27 23:06:14 i Allmänt,Kan vara mysigt som omväxling till vindrickande på M:s altan till klockan fyra på morgonen. Lite hejdåhäng i sällskap med S som åker till Frankrike på måndag och blir borta tills sommaren är tillbaka. Har som omväxling till de senaste tre månaderna faktiskt fått gjort någonting idag, även utöver gatukonsten. I helgen är jag lägertant. Jag ska dela rum med en sextonåring. Jahopp.

And I keep telling my reflection, ambitions are already starting to fade.

Publicerad 2009-08-25 00:21:24 i Allmänt,I morse kom C & A hit med chokladtårta och bröd. Vi drack kaffe i solen och det känns lite vemodigt att alla ger sig av åt varsitt håll. Det blir så svårt att styra upp att ses. Vissa vill man inte skriva brev till utan ha hemma hos sig jämt. När de gått tog jag den handikappanpassade tandemcykeln och trampade iväg till ICA för att handla. Sen kom min familj hem. Vet inte vad det beror på men det var ungefär där mitt solskenshumör tog en u-sväng.

Tog en långpromenad och packade sedan upp lite lådor. I mitt fula äckliga rum som jag längtar efter att få lämna. Bahlgirlthgortugrtg. Jag har lust att ställa mig på balkongen och skrika fula ord enbart för att provocera (hej jag heter Julia och har precis fyllt tretton).

This garden is a cirkus, part two

Publicerad 2009-08-24 23:42:15 i Allmänt,Mastodontjobba (check)

Way out west (check)

Flytta med la familia (check)

Jobba lite till (/)

Lägertant och lekledare ( )

Dricka kaffe med Madde på Magasin 11 (check)

Hitta mina kläder som är spårlöst försvunna sedan flytten ( )

Berätta för mormor att jag ska till Rumänien ( )

Vara snäll mot min syskon (check)

Försäkra mig (check)

Säga hejdå ( )

Åka ( )

macushlaburke aaaillustk.

Publicerad 2009-08-24 14:48:16 i Allmänt,Saker, säker, söker, röker, aldrig, inför, publik, fik, lik, likare, likast, rör, inte, mina, saker, säker, söker, ständig, annat, förbannat, scannat, in, fotot, av, dig, åh, så, blå, få, ha, begär, kär, där, snygg, -ast, rast, hast, lastat, ett, skepp, kommer, fram, namn, ålder, kön, lön, du, ger, mig, för, lite, kärlek, söker, saker, säkert, de, du, slängt, alltid, det, viktigaste, som, glöms, bort, sort, lort, stort, hål.

This house is a cirkus, part one

Publicerad 2009-08-24 14:44:16 i Allmänt,

Jaha. Då har vi bytt upp oss till ett hus utan grannar med tourettes syndrom, betongväggar och tre soltimmar per dag. Vi har bytt upp oss till trädgård, tio minuter buss intill stan och varsitt eget rum att stänga in oss i. Eller, jag har bytt ner mig. Ifrån en orangeröd fondvägg och avskildhet till ett utrymme som är en genomfartsled och har låtande rör i taket och blinkande lysrör bredvid. Vävtapeterna är äckliga och pannrummet ligger intill. En vägg saknas, den finns ännu som en halvfärdig konstruktion i min faders huvud. Jag har inte hittat mina säckar med kläder och lever nu i en packad festivalväska, tappat lusten att göra fint. Mina ägodelar ligger i bruna fyrkantiga kartonger med texten ”Du kan säkert förvara mig hos Shurgard”. Jag tänker att jag kan säkert förvara mig hos Madeleine och vänta på ett mirakel.

Skrutt och pruttdag som vändes till det bättre.

Publicerad 2009-08-13 23:09:51 i Allmänt,

Bilden illustrerar den bästa av mornar. Lugn, solljus, kaffe, pyssel och ett tomt kalenderblad. Den bästa av mornar befann sig inte ens på replängds avstånd utan på femton replängders avstånd i morse. Den var så ångestfylld och full av packlådor att jag var tvungen att åka och göra någonting jag verkligen inte hade tid med. Åka till Gråbo och både äta mat, fika, bygga legoborg och prata. Ack, det var världens bästa val. Nu sitter jag här med häcken full och natten framför mig. Jag ångar inte min prioritering en minut. Och i morgon är det Way out west. Då finns det inga måsten, bara ös och två armar rakt upp i luften. Hejja!

Kom med och dansa med oss nu!

Publicerad 2009-08-12 00:04:27 i Allmänt,

Åh vilken fin dag. Först vaknar jag och har lägenheten för mig själv, lyssnar på Bodil Malmstens sommarprat och sitter på golvet i mitt rum och skriver på min fantastiskt fina skrivmaskin. Sen åker jag in till stan och träffar världens bästa Desideria och går till Bytiken på kanaltorget. Vi lämnar in några plagg var och hittar finfina grejer att ta med oss hem. Är ni inne i stan bör ni definitivt ta er en titt, ta med några kläder ni tröttnat på och byt till er något fint. Är öppet under kulturkalaset varje dag mellan 11 och 20. Funkar även att byta böcker och skivor. Så nu har jag ett par solglasögon, ett par skor och en bok jag velat läsa i hundra år minst. Sen satte vi oss i det provisoriskt uppställda cafét, sjönk ner i en grön soffa och tittade på folk. Lite prat hann vi med också.

Mötte sedan upp Madde och Jennifer, lyssnade på Veronica Maggio sittandes vid kanalen och åt en kycklingrulle i solen. Tokdansade till navid och strosade sedan vidare till Laleh. Sen sa orken stopp och jag tog vagnen hem till min säng. Äntligen lite Göteborgssommar!

Sex laxar i en laxask and other stories

Publicerad 2009-08-11 00:36:33 i Allmänt,

Gosh. Det har varit en stillastående dag. Tills jag drog med mig lilla C på Liseberg. Då började det hända grejer minsann. Åt oss fyrkantiga på smuggelglass och sockervadd, hängde vid sound checket på Lotta på Liseberg och kittlade Madeleine och fick fina tatueringar hon gömde i sin ficka. Sen drog kvällen igång på allvar när vi plockade fram de medhavda walkie talkisarna och började vårat superhemliga spaningsuppdrag och kröp i buskar, åkte spårvagnar och sprang omkring i stan, upp till Kungshöjd och genom haga innan en trött storasyster förklarade att uppdraget var slutfört. Hennes krafter var slut och de onda kunde få tag på henne hur lätt som helst om hon inte fick komma hem och fylla på sina superkrafter. Jag fcik med mig Lilla C, som ville GÅ hem, genom att lova honom att vi skulle kliva av två hållplatser för tidigt. Intet ont anandes börjar Lilla C prata om bröllop. Hans korkade storasyster kliver såklart i fällan.C: Får man barn när man gifter sig?
J: Ehh, nej inte automatiskt. Det räcker inte att gifta sig.
C: Nähä, vad gör man då
J: Man har... sex.. med varandra.
C: SEX!? Vaddå SEX??
J: Nej, alltså inte siffran sex (..)
man och kvinna i femtioårsåldern går förbi och tittar konfunderat på oss
J: vänta lite, jag ska förklara om en stund, det är lite komplicerat..Och sen fortsatte det käpprätt utför. Hur som haver. Min sexåriga lillebror har fått sig en sexualundervisning hans skolgång inte ens kommer att komma i närheten av. Vi avslutar diskussionen när vi hunnit fram till gården med att Lilla C generat fnissar och säger "jag tycker att det låter lite äckligt". Jag hummar instämmande att det låter lite äckligt men tillägger på storasystermanér att han inte kommer att tycka det när han blir vuxen. Han verkar tack och lov godta uttalandet utan närmare utfrågning och inuti fnissar jag halvt ihjäl mig. Hoppas att jag inte får hans dagispersonal efter mig när han kommer tillbaka till förskolan och berättar vad hans storasyster har lärt honom...  

Vad sa mina herrar?

Publicerad 2009-08-07 23:03:39 i Allmänt,

Hade hon varit en kulturepok vore hon art nouveau. Strävar efter oregelbundenhet, nedtonad färgskala, reaktion mot massproduktion. Slank.

Det är fortfarande ingen ordning på mina papper

Publicerad 2009-08-04 23:10:34 i Allmänt,Jag tillhör ingen grupp. Utom blodgruppen,
jag vet inte vilken blodgrupp jag tillhör.

Jag är rädd för grupperingar, fruktar flocken, fasar för fundamentalister men är svag för veganer. Hyllar det gemensamma men vill bestämma själv.
Eftersom man grupp bara består av mig - glöm det där med blodgruppen - jag är enväldig.  Gör jag som jag vill.
ingen kan hindra mig.

Utom självcensuren, detta skammens hot mot yttrandefrihet och demokrati.


- Bodil Malmsten

Om jag tar allting på lek är det en hemlighet.

Publicerad 2009-08-04 15:09:11 i Allmänt,

Jag är så kluven till bloggandet. Jag är så kluven till detta fenomen att släppa in en anonym läskrets i den mer eller mindre privata sfär man väljer att fläka ur sig. Saker som är viktiga skriver jag såklart inte här. Dem pratar man om med de få förtroendevalda som finns. Men det där andra, som varken är fågel eller fisk utan bara mittemellan. Det går att skriva, det är roligt att skriva om. Men varför ska jag skriva det? För min egen eller för andras skull? Att blogga är som att välja att odla en myt om dig själv kan det kännas som, jag hade kunnat framställa mig som vem jag ville. De som inte kände mig hade kunnat tro vad som helst - de som känner mig vet ju. Jag vet inte om vi bloggare bara bekräftelsehorar eller om det verkligen finns det där genuina intresset vi gärna vill få det att låta som.


Jag ser bloggar främst som en sak: inspiration. Främst gällande livsstil, kläder och ord, alltså hur de väljer att framställa sig. Det finns ingen finess med totalt oestetiska bloggar. Men inspirationen går lätt över till dyrkan eller avund. Ibland tänker jag att jag nog vore nöjdare om jag inte att med den där missvisande och entydiga bilden på människor som målar upp sina liv på ett sätt som får mitt eget att verka som risgrynsgröt.


Dessutom tänker jag att jag borde ägnat timmarna åt att skriva på någonting riktigt. För det är ju det jag vill, men inte orkar eller vågar. För det kan man ju misslyckas med. I en blogg kan man producera en bråkdel och få det att blomma upp till nästan vad som helst. Ska man skriva på riktigt krävs det så mycket mer. Så länge jag bloggar kan jag ju fortfarande låtsas.

Kohunden

Publicerad 2009-08-02 14:47:11 i Allmänt,

Kohunden heter Hampus.

Han viftar på svansen, men han lyssnar inte.

Kohunden kliar sig på kinden med tassen. Han

Har vassa klor.

Kohunden är snabb som blixten och springer fort.

Han spelar piano och sjunger. Det är en fantastisk hund.


Tack ska du ha!


/ Lilla H


Åh, varför ska han vara så lång borta för när jag bara vill krama honom?

Vardagslunk

Publicerad 2009-08-02 14:46:26 i Allmänt,

Åker hem med tre kilo Ahlgrens bilar under armen, huvudet fullt av franska ballader och skorna är nästan torra ifrån morgonens regnskur. Väl hemma möts jag av en sovande familj och ett dinosaurieägg som är spräckligt och en decimeter högt som ligger i en stor glasvas på köksbordet. Värmer Keldas färdiglagade tomatsoppa, sätter mig framför Tv:n och låtsas att lägenheten är min och att jag bor här själv. Lägger en present och ett meddelande utanför lilla C:s dörr.

Försöker sova, men ger upp.

Om

Min profilbild

Swift

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela