Make something good

Låna mig din magsäck, dina morgontofflor, din skrattrynka.

Majorna, Marmelad och en himlans massa prat om Harry Potter

Publicerad 2009-07-28 21:28:55 i Allmänt,Halvdag med Lilla C, annars fixning av småsaker man liksom aldrig hinner när man bara jobbar hela tiden. Nu har jag i alla fall bäddat sängen, städat toaletten och köpt flourtuggummin (att jobba i glasskiosk har dragit ner min moral i fördärvet gällande intag av socker), pysslat lite och städat mitt rum. Nu ska jag sätta mig med en kopp the och läsa en av de nya böckerna jag köpt till mig själv i sommarpresent.

You´re not comming home tonight

Publicerad 2009-07-26 23:51:14 i Allmänt,

Det mesta är väl som det mesta brukar vara. Fast det är som vanligt inte alls som det brukar över huvud taget. Skillnaden mot förut är att det finns en deadline inom greppbart avstånd och inte motorvägslångt och suckande långt bort.

Anledningen till att jag orkar jobba sex dagar i veckan är att de ska börja med att gå till en flygbiljett till Budapest och sedan vidare till Rumänien. Igår fick jag svar ifrån organisationen jag ska jobba för att det var grönt att komma ner. Jag ska få klä på mig fjorton lager koftor, raggsockar och halsduk någon annan stans än i den här jättestora pyttelilla staden för första gången någonsin. Och det är ju så bra, för huden är på tok för trång och jag måste ömsa skinn och jag måste andas mer förorenad luft och ha mindre elektroniska vågor omkring mig.

Det här kan ju inte bli annat än hisnande fantastiskt gastkramande ångestfyllt och bland det modigaste jag gjort utanför den lilla värld jag hittils befunnit mig i. Men innan jag freakar ut ska jag ta tag i allt jag måste fixa här. Jobb och födelsedagar och försäkringar och fika. Sen.

Utdrag ur anteckningsblock (alltid inklämt i ett hörn i väskan)

Publicerad 2009-07-22 11:01:22 i Allmänt,

(Filosofi: Platon)


Vi är ju bara bleka kopior av våra tankars idealjag. I den mån existerar ju idévärlden och vi är inte våra tankar utan den taskiga kopian av alla samlade ambitioner.


Det måste ju vara upplevt för att kunna skrivas ner. Hur skulle hon kunna förklara krigets konsekvenser eller kärlekens mysterium? Hur skulle hon kunna beskriva någonting annat än...


Jag vill ha kaffet med mjölk fast utan socker. Jag gillar polarbröd som är nyutplockade från frysen och med mycket smör på. 


I JUST LIKE TO BE A PIECE OF FURNITURE IN YOUR WIERD LIFE

Allt ska bort.

Publicerad 2009-07-21 22:17:06 i Allmänt,

Flyttplockar en millimeter i taget. Tänker att de prylar av betydelse jag äger får rum i mina kupade händer. Vad göra med resten?


Tre dagar i rad med människor som bidrar med byggklossar som bildar någonting mer i rätt riktning. Den här staden dödar mig ibland och det ska bli så välsignat skönt att åka härifrån i September. Jobbar som en blådåre just nu och tänker att om det inte vore för att pengarna hade ett mål hade jag lagt mig på gatstenen och låtit stjärnorna gå upp och ner utan att jag rörde mig, en millimeter.

Till A. Hultgren

Publicerad 2009-07-18 00:00:32 i Allmänt,

"Som Merlin senare skulle reflektera när han beskrev händelsen så är manchester ett högst stressskapande tyg vid alla tidpunkter på dygnet. Det bärs av hyresvärdar. Och kronofogdar. Historielärare förstärker med läder vid armbågarna. Att möta en manchesteranhopning klockan nio på morgonen den första dagen ett nytt år är en dödlig uppenbarelse på grund av blotta mängden negativa vibbar."

Ur Vita tänder av Zadie Smith

WOW

Publicerad 2009-07-16 21:22:29 i Allmänt,

Jag har fått jobb som skräpplockare på Way Out West, vilket innebär gratis festivalpass!
Kan det bli mer fenomenalt eller?

Oh!

Publicerad 2009-07-15 21:43:22 i Allmänt,Min vän Matilda tar ju så fina bilder. Och så ser man ju hela klänningen och de fina skorna här också. Den är faktiskt sydd efter ett gammalt 50-talsmönster ifrån vouge. Här snackar vi korsettmidja och silikonbröst. Jag tror att vi tog in 10 cm på varja sida vid bysten och behöll midjemåttet. Stackars kvinnor säger jag bara.

Frisyren var pimpad med handplockade påfågelfjädrar ifrån en vän i Norrköping. Jag tror aldrig jag känt mig så fin.

Låt oss börja, eller snarare ta vid där tanken bröts.

Publicerad 2009-07-13 23:51:57 i Allmänt,Buss igen. I hennes huvud är livet en skuggteater och hon är bara fem år gammal. För kort för att de stora allvarliga ögonen ska se över kanten och få en skymt av personen som styr de vackert klädda dockorna med ryckiga rörelser och lealösa kroppar. Dock inte för kort för att kunna uppmärksamma de tunna små trådarna som håller kropparna vid liv. Spindelvävstunna och starka. Man kan se dem på grund av motljuset och dammet i luften. Hon tittar förundrat på de pärlbroderade dräkterna och fantiserar om att själv få äga någonting liknande i framtiden. Själv få stå där uppe på scenen, uppmärksammad av alla och beundrad. Fast hon hade klippt av sig trådarna och dansat efter egen koreografi. Publiken skulle aldrig ha sett någonting liknande, och applåderna skulle sköljt över henne som vågmaskinen på Borås vattenpalats där hon nästan varit på väg att drunkna en gång. Hon skulle nog nästan drunkna också, om inte den minst lika pärlbroderade prinsen skulle ha kapat sina trådar och räddat henne. Räddat henne ifrån den gravtunga och lite pinsamma tystnad som alltid infinner sig när de sista applåderna har avstannat och folk inte riktigt vet vart de ska placera sina händer.

Men nu förstod hon ju orden.

Publicerad 2009-07-12 23:09:22 i Allmänt,

Jag har helt plötsligt tid och lust att läsa igen. Dagens heliga stund har blivit bussresorna till och från jobbet, läsning och verklighetsflykt i två gånger tjugosju minuter.

Här är en lista på det jag håller på med för tillfället:

Lyckan är en sällsam fågel - Anna Gavalda
Allt - Martina Lowden
För det första - Niklas Piensoho
Den oemotståndliga revolutionen - Shane Claiborne
Återblick - Lena Einhorn
Jakten mot nollpunkten - Carl Johan De Geer
Bibeln
Aldrig fucka upp - Jens Lapidius

Kanske kommer med några boktips så småning om.
Vi får väl se.

Hur mycket mjölk är det i låglaktosmjukglassen?

Publicerad 2009-07-07 23:41:58 i Allmänt,

Du är så genialiskt bra på att missförstå mig. Jag pratar ju bara om behovet av hjärtklappning lite då och då. Ingenting annat. Fyrhjulsdrivna bussar och kaktusar. Vem kör bilen genom öknen den här gången då?


Det var en film jag såg en gång, eller så var det ett brev jag precis fick hem i brevlådan. Jag tror det handlade om inspiration och att vakna under nya himlar, se nya vatten och nya solnedgångar varje dag. Men du vet hur lätt det är att blanda ihop det. Ibland blir måndagar torsdagar och tvärt om. Jag glömmer bort om det är det här jag har gjort hela mitt liv eller om jag faktiskt har utvecklats i rätt riktning. Kanske var mitt tioåriga jag en så bra mycket bättre version än hon som står här nu?


Liseberg är som ett kollo. Man antingen är bara gjort för att älska det eller så gör man inte det helt enkelt. Vissa längtar hem. Vissa människor tatuerar in döda kändisars autografer på sin kropp och ska bli filmstjärnor. Vissa människor mest betraktar spektaklet och undrar när räddningshelikoptern hade tänkt landa.


Hur mycket mjölk är det i låglaktosmjukglassen egentligen?

Ny riktning.

Publicerad 2009-07-07 23:35:53 i Allmänt,

Hon håller på att skriva en bok. Karaktärerna sitter uppe på post-it lappar i lägenheterna och det börjar bli svårt att urskilja vem som är vem. KatarinaSofiaFelixAmosNadja. Hennes identitet är utportionerad på samtliga lappar.

Det är bara att välja.

Kopiera koden som dyker upp

Publicerad 2009-07-01 22:53:30 i Allmänt,

Hade jag haft tid, ork och motivation (si j´avais du temps) hade jag komponerat en ny novell för varje dag. Skrivit in dem i min kalender för att sedan kunna bläddra tillbaka sida för sida, år för år och läsa upp för mina eventuella och framtida barn.


Om jag skrev en idag skulle den handla om det obefintliga vinddraget i mina vita spetsgardiner, om stramheten i huden efter två dagars sol och Lilla C som kompanjon och knubbsäl vid stranden. Han har blivit en riktigt liten pojke, nästan en skolpojke, med lös framtand och allt. Kan läsa litegranna och simma med ena tån snuddandes vid botten. Jag lärde honom hej knekt och mutade med en glass för att slippa gå ner och bada en fjärde gång. Sen vurpade han med cykeln på grusvägen när vi skulle åka hem, fast det gjorde inte så ont sa han. Vi fick däremot stanna och kissa i en buske, för det var på tok för lång väg hem för att kunna hålla sig.


Jagfunderar på att klippa av mig håret igen.

Si j´avais d´argent..

Om

Min profilbild

Swift

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela