Make something good

Låna mig din magsäck, dina morgontofflor, din skrattrynka.

Tro och tvivel och doda katter

Publicerad 2010-10-26 00:01:39 i Allmänt,

.. ar aven det nagra saker mitt liv ar fullt av. Forbereder ett bibelstudie, lever tokintensivt och pa kanten till vansinne. Mitt hus ar fantastiskt, vi dricker en hel del varm choklad och ater aggmackor och snart kommer Karin hit och skall bo med mig for ett tag. Fabulost och magnifikt och vissa dagar ar fortfarande varma i solen och hosten drojer dig kvar med krispiga lov och landsbygdsidyll.

Fix och trix

Publicerad 2010-10-19 21:19:47 i Allmänt,

Lordagen dedikeras till ved. Motorsagen gar sonder frammat kvallskvisten sa vi graver kompost och ovar handstaende istallet. Regnet. Oser. Ner.
Kvallen med kladdkaka bakad i var vedeldade ugn (eftersom den andra lacker gas), finframmande och den sorten av tillfreddstallelse som kommer just av att ha gjort en fulldags jobb, vara helt slut och veta att det ar sondag dagen efter sa man kan sova hur lange man vill.

Om traktorer och odehus, osregn och kaminer.

Publicerad 2010-10-18 22:02:45 i Allmänt,

Mitt liv handlar valdig mycket om ved just nu. Och om andras liv. Jag fyller i formular och upptacker att mammorna som kommer och skriver in sina barn pa centret ar i min alder. De flesta ser redan gamla och slitna ut. Jag har inte tid for att zooma ut och fa perspektiv for tillfallet. Allt ar ett himla stort pusslande. Skypedater och matlagning, jobba med huset, jobba med sig sjalv. Kommunicera med omvarlden och samtidigt blicka innat. Tjana andra och samtidigt inte glomma bort sig sjalv. Det ar hogt och lagt och jag vill verklgien sitta och skriva ner ordentligt om mitt hus, om mitt jobb, om manniskor manniskor manniskor och Rumanien. Om traktorer och odehus, osregn och kaminer.
Alla ar forkylda och jag haller pa att fa en visdomstand. Inte konstigt att man har svart att hanga med. Har glomt bort vilket sprak jag foddes med. Har glomt bort alla svenska, engelska och rumanska ord for den dar kanslan du vet, som man aldrig riktigt rar pa.
Jag tror att jag ar precis allt forutom uttrakad.

Sadant ar livet

Publicerad 2010-10-04 13:20:46 i Allmänt,

Nyinflyttad i ett litet hus med tva minuters gangvag till kontoret. Tre rum och kok. Vi beslutade oss ganska hastigt for att dela rum allihopa, att bara bo fyra tillsammans kanns helt plotsligt ganska odsligt, sa att bara dela rum med en enda person kom inte pa tal. Det finns fortfarande vindruvor I tradgarden, var granne har tre stora grisar som snarkar som dyngraka karlar om natterna. Om mornarna blickar jag ut over slottsruinen uppe pa de dimkladda bergen nar jag promenerar till vagen for att bli upplockad as S och J och tanker att det hade kunnat vara varre, det hade kunnat vara fruktansvart mycket varre.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela