Make something good

Låna mig din magsäck, dina morgontofflor, din skrattrynka.

...

Publicerad 2010-04-20 21:54:31 i Allmänt,

Det ar mandag och jag gar till jobbet och latsas att jag ar prinsessan Leia. Allt blir med ens mycket mer spannande. Bara ljussabeln som saknas.

Lat mig introducera:

Publicerad 2010-04-17 17:51:26 i Allmänt,Hon heter Britany och ar det senaste tillskottet i var hundsamling. Hon ar valdigt marklig och smalter valdigt bra in i var brokiga samling av individer har borta pa landet.

Illegal obetald invandrare i Rumanien

Publicerad 2010-04-17 17:46:57 i Allmänt,

Jag far ett telefonsamtal av K, hon sager: Det ar den attonde april i morgon. Jag sager: Ja. Hon sager: Du maste lamna landet. Jag sager: Okay.

Vi packar dagen efter in oss i en bil med M & C och parkerar aldeles utanfor ungerska gransen. Promenerar over. Forsoker fa en stampel eller atminstone scanna passet. Gransvakterna ar lagom tillmotesgaende. De kollar vara pass och sager bra, nu kan ni vara har i tre manader till. Jag taner att det ar ju bra att vara arlig i alla fall. Nu ar vi har legalt igen.

Lite kärlek och mycket talamod

Publicerad 2010-04-10 11:07:12 i Allmänt,

Jag, Julia, som aldrig har byggt nagonting i hela mitt liv finner mig helt plötsligt ansvarig för en arbetsgrupp med tre sadär lagom överhormonella romska killar i femtonarsaldern. Arbetsuppgift: att bygga en kycklingbur i hundkojestorlek. De vägrar att kalla mig vid namn, de säger fata, som betyder flicka, och lyssnar absolut sa lite de kan utan att faila totalt. Dialogen, pa stapplande Rumänska med hjälp av gestikulation och ljudeffekter gar ungefär följande:

X - Flicka, lat den vara
Jag - Den vara sa
Y - Vad gör hon?
Z - Hon säger att den ska vara sa
X - Du har vackra ögon
Z - Han säger att du har vackra ögon
Jag - Hall käften och bygg
X - Oh, vill du zigi zigi zigi med mig? Pratar du Tyska? Jag pratar tyska.
Z - Lyssna inte pa honom han är nebun, prosta!
Jag - Mmm
Z - Haha, hon säger att du är korkad!
Jag - Men bygg da
X - Sahär ska den vara (lägger den helt fel)

Jag och Andreas stöter pa varandra gratfärdiga i vedförradet. Han är lika uppgiven som mig.
Vi tror att det är dags för helg.

Svart att arbeta i ett omrade med sa förbannat taskig kvinnosyn. Där ditt enda värde är din sexualitet, vilken du som romsk kvinna inte har nagonting att saga till om. Att killarna väljer att arbeta med mig trots att jag är kvinna beror endas pa mitt utseende. För nagra andra kvaliteer kan de inte tänka sig att jag har.

Men var uppgift är inte att ändra, utan att stötta. Och sätter du männen i en position där de känner sig hotade sa har du sabbat sammarbetet med kvinnorna ocksa. De kommer aldrig släppa in dig sa länge de inte far behalla sin position. Vilket är förklarligt med tanke pa utvecklingen som skett sedan romerna slutade att vara ett kringresande folk. Männen fyller sällan en annan uppgift än agera samhällsbördor. Det är kvinnorna man maste at, men vägen att ga är genom männen.

Vet att jag generaliserar. Men ibland blir jag bara matt.

Where it began

Publicerad 2010-04-05 19:15:24 i Allmänt,

Where it began, I can't begin to know when
but then I know it's growing strong
oh, wasn't the spring,
and spring became the summer
who'd believe you'd come along
Hands, touching hands, reaching out
touching me, touching you
oh, sweet Caroline
good times never seem so good
I've been inclined to believe it never would
- Neil Diamond

Dagens otippade.

Publicerad 2010-04-05 19:06:14 i Allmänt,

Gissa vem som har Jakob Hellman pa besök!?

Inte för att jag nagonsin trodde att jag skulle stöta pa honom, men av alla ställen sa var väl detta det mest otippade. Han bor hos A&M i Cuvint under den kommande veckan och vi har luskat ut att han ska göra turné i sommar. Jamenar det närmaste vi annars kommer kändisar här är L:s hundar som alla heter Jennifer Lopez.

Och så är det

Publicerad 2010-04-03 17:55:16 i Allmänt,

Insikten om hur otillräckliga orden är har fullkomligt lamslagit mig, golvat och tagit död på motivationen till att få ut någonting mer av dem än just läten. Engelska, rumänska, svenska. Vi är fortfarande begränsade genom alla lager av hud, ben och vävnad. Våra tankemönster. Oss själva. De kommer aldrig att förstå dig fullt ut. Du är bara du.

Att slåss mot någonting som är större än våra rädslor.

Den schockartade explosionen av körsbärsträd överallt och fåren som börjat ockupera mitt berg med ett gäng skräckinjagande fårhundar i släp.

Alla dofter.

Langos på morgonen i bilen på väg in till Checheci, kaffe spillt i knät, ratatat på högsta volym.

Eftermiddag i Siria med barn som inte vill göra läxan, såga med cirkelsåg och hjälpa G att idiotsäkra materialet som ska användas inför kommande vecka när ungdomarna ska bygga kycklingburar.

Om jag vrider huvudet åt höger ser jag C:s sovsäck som har glidit ner ifrån sängen över mig. Om jag vrider huvudet åt vänster ser jag teckningen Carl skickade och några uppsatta foton ifrån hemma. Om jag tittar framåt ser jag att det ljusnar.

Jag och K i en bil med 250 kilo potatis och hela baksätet lastat med ca 200 kilo vitkål.

Julia, means soft-haired and youthful.

Redo för test tva.

Publicerad 2010-04-03 14:27:40 i Allmänt,

Första veckan av youth compass är över, en vecka som även inkluderat inhandling, ihoppacketering och uttelning av matpaket i bade Siria och Checheci, en lekförmiddag med barnen i Siria, förberedelser för ungdomarna, club pa kvällen och dessutom den vanliga dosen av jobb. I eftermiddag kommer drös numer tva. Tolv tjejer kommer och bor med oss i en vecka och jag har nu retirerat in till de andra tjejernas rum. Det som jag trodde var mitt är inte längre mitt och vi lever nu atta tjejer inte bara i samma hus utan även i samma rum.
Gar upp och skriker pa kullarna med jämna mellanrum, kollar pa skuggteatern som utspelas med molnen agerande schabloner över kullarna, husen som utslängda leksaker och de bruna stigarna som slingrar sig upp och bort och ut och iväg. Vilken ska jag ga. Det är ju sa manga att välja pa.

Om

Min profilbild

Swift

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela