Make something good

Låna mig din magsäck, dina morgontofflor, din skrattrynka.

All I know is that you´re so nice

Publicerad 2007-11-28 18:46:12 i Allmänt,

All i know is that you´re so niceJag har kommit i tid till två bibelkunskapslektioner under hela terminen, jag ber om ursäkt och min lärare svarar att han tycker att det är fint att mina föräldrar gett mig en så bra uppfostran. Jag har kommit i tid till desto fler mattelektioner, ändå skäller läraren där på mig när jag kommer in två minuters en retard och får det att låta som en katastrof att jag inte är punktlig. Jag hade velat förklara för henne att det inte är så enkelt och okomplicerat som hon får det att låta att kunna passa tider. Det är någonting jag är fast övertygad om att vi föds med, precis som ögonfärg och genuppsättningar. Tyvärr Majjan, min inbyggda timer går för långsamt.

Veckans snyggaste är den röda baskern som jag konfiskerade från mina bröder när de lekte Aladin. Veckans roligaste är Lilla H och C:s morgonkonversation angående om våra rosor var rosor eller blivande apelsiner (Lilla H var övertygad om att det var apelsiner).Veckans bästa är Kate Nash med Nicest Thing. Veckans näst bästa är jag, för jag har gått upp ur sängen varje dag trots att jag haft ingen lust.

Angående söndag och vackra franska filmcitat

Publicerad 2007-11-25 14:54:03 i Allmänt,

66439-226Har tvättat, städat, bäddat, pluggat och därmed uppfyllt dagens duktig-kvot. Har surfat runt på massor av olika bloggar och blivit superinspirerad. Vet bara inte vart jag ska göra av min kreativitet. Helgen försvinner för fort igen. Fredag med träning och sen Smyrna med Eva och Gus. Träffade även Karin för första gången på en evighet. Match på lördag, sen kom Madde och sen åkte vi hem till Lisa i Lindome. I morgon har jag sovmorgon, jag ska gå upp i tid och ta på mig myskläder, glida runt hela morgonen och bara ta det lugnt.

Läser Linns resedagbok ifrån Frankrike, saknar henne. Drömde om död och om små svarta lackskor och Stockholm. Det var förvirrande. Lyssnar på bra musik: I´ll kill her ? Soko. Se länk där nere. Min vinterromantisering om snö, varma jackor och långa cafésittningar har inte riktigt gått i uppfyllelse än. Men jag har i alla fall haft en trevlig helg.


Låt: http://www.youtube.com/watch?v=25AsfkriHQc

Ja, vi ska lifta till Berlin och pröva kokain, jag har sparat 1500 och en sjuttifemma rom

Publicerad 2007-11-16 21:28:43 i Allmänt,

66439-225Anna är för tillfället min inspirationskälla. Hon är tjejen som svarar "Kaka" i lagom töntig röst när hon tror att det är jag som ringer och får en fnissande telefonförsäljare i örat istället. Hon är Fröken svår precis som jag och dessutom feministisk och kreativ. Jag har en fredagskväll för mig själv och jag vill skriva något skitfint men jag har bara ludd i hjärnan och jag vill skriva om den här katastrofala veckan fast jag vill inte verka allt för negativ och jag vill vara så där coolt oberörd av saker, ta livet med en klackspark, bara ha kul och göra det jag känner för. Jag vill pierca tungan igen och åka till Hultsfred nästa år bara för att jag är arton då och jag vet att mina föräldrar inte vill.

Jag vill som sagt vara balanserad och sval men cyklar hem det snabbaste jag kan, (utan ringklocka, hjälm, framlampa, baklampa och reflexer) slänger upp dörren och går in i vardagsrummet och ber pappa gissa vart jag ska åka på söndag. Och innan han hunnit uppfatta att jag är i rummet skriker jag : SKÖVDE! Jag ska spela med a-laget! Och jag har mer adrenalin än lilla H när han går in i sin allsång på skansen-eurofi och hoppar omkring i lägenheten, och jag är helt glad för att fem minuter senare bli helt stissig när jag tänker på alla saker som kan gå galet, och jag förbannar mig själv för att jag är en sån pussy
och försöker att låtsas som att jag inte ska med alls. Att jag sen går in på hemsidan och inser att vi inte ska till Skövde utan Eslöv gör ju inte saken bättre. Ibland blir jag faktiskt lite orolig. Angående närvaro, lokalsinne och minne. Hur sjutton ska det gå för mig i livet egentligen?

Bilden är ifrån någon klädreklam. Diesel eller Replay tror jag. Kolla in deras miner. Me likie!

De sista flyttfåglarna har redan gett sig av.

Publicerad 2007-11-14 21:19:56 i Allmänt,

Slår upp ord som autonomt och inkorporera för att fatta någonting över huvud taget. Lägger som vanligt fokus på det som är intressant istället för det som är väsentligt. Har inte orkat upp till en enda morgonlektion på hela veckan, inte orkat komma i tid till resten heller och verkligen inte orkat tänka på vad Miss Mattson kommer att säga på nästa utvecklingssamtal. Hon kommer få hjärnblödning när hon ser min frånvaro, det är då ett som är säkert. Tack för alla fina förslag på vad jag ska klä ut mig till. Jag tror det blir prins, men vi får se. Idag frös jag trots ylletröja under vinterkappan och mössa, vantar halsduk. Jag vill ha en bävernylonoverall som jag hade på dagis. Nu ska jag kolla på Greys, vilket var den enda anledningen till att jag gick upp i morse. Puss.

I´m high but I´m grounded (everything is gonna be quite alright)

Publicerad 2007-11-11 20:30:40 i Allmänt,

I´m high but I´m groundedOkay. Jag var jävligt pepp tills jag satte högerfoten i ett djupt svart jävla hål. Okay det går över. Okay jag har vänsterfoten fri och resten är ypperligt bra. Fika med Madde i flera timmar tills jag med mina förbannade fasta måltider fick akut blodsockerfall och var tvungen att åka hem och äta alternativt svimma eller börja grina. Sov hos Eva och diskuterade chokladpudding på avancerad nivå, drack smoothie och var precis sådär odrägligt slapp man får lov att vara en lördag efter en grym match och en mamma-middag.

Nu har den kritiska perioden påbörjats. Julias gå-runt-och-frysa-konstant-period. Jag sitter och dagdrömmer och världens största dunjacka eller vad som helst som håller värmen. Jag och mina lager av långkalsonger, halsdukar, tröjor, vantar och mössor har blivit ett stående skämt i laget. Men vad göra? Tur att jag är hyperaktiv i skolan så att jag håller värmen genom att inte sitta still mer än korta stunder i taget.

Jag ska på maskerad och måste klä ut mig till en sagofigur. Detta är på lördag och jag behöver seriös rådgivning om vad jag ska hitta på att klä ut mig till. Hörde ryktesvägen att det var otrendigt att kommentera bloggar. Eftersom jag aldrig varit så mycket för att följa trender uppmuntrar jag även er att våga bryta mönstret. Puss och kram.

Bild: Corey Smith

Jag har väntat på ett regn att förlora mig i

Publicerad 2007-11-08 21:45:51 i Allmänt,

Jag har väntat på ett regn att förlora mig iJag vet inte om det är adrenalin, enzymer eller endorfiner eller vad skillnaden är dem emellan över huvud taget. Jag vet bara att det funkar jävligt bra mot novemberångest. Matteprovet avklarat, i morgon är det fredag och inga svarta hål att trilla ner i finns i sikte. Jag är speedad och funderar på om det är en blandning av övertrötthet och glädje eller om jag bara försöker surfa vidare på den positiva vågen jag för tillfället befinner mig på för att slippa ramla ner i måste-träsket igen. Matteprovet avklarat och i morgon är det bara veckarklocksmonstret som ska besegras och jättefrukosten som ska klaras av och jag har sjukt lite tid att sitta här just nu för jag måste fixa mat som jag ska äta innan och efter och jämt och min tränare tittade på mig med den blicken som bara min tränare kan och nöp mig i magen och sa ät och jag sa jag ska och sen var det köttbullar och makaroner hemma och jag ville spy men åt upp allt och i morgon ska jag gå upp i tid och koka ägg och gröt och äta smörgås med leverpastej.

I can´t really breath, but i feel lighter

Publicerad 2007-11-07 20:51:06 i Allmänt,

I can´t really breath, but i feel lighterVar nere på träningen igår och kollade och blev helt glad. Bara för att jag tycker om så många i mitt lag och för att jag är så glad att jag aldrig la av med handbollen. Ska börja träna så smått igen i morgon och hålla tummarna för att det går bra. Vill ha någonting att tipsa om bara för att jag känner mig så inspirerad själv. Fast jag vet inte riktigt av vad. Det skulle vara en fantastisk låt som jag snappade upp på en annan blogg i så fall. Den har stått på repeat hela kvällen: http://www.zshare.net/audio/4722600c729aaa/  Beirut  - Interior of a dutch house

Låg uppe halva natten till i måndags och läste ut sista Harry Potter-boken. Den var så bra! Min lärare berättade en jätterolig grej om hans bror, som också är lärare som för att få tyst på en superbråkig klass för något år sen ställde sig i klassrummet och skrek: DUMBELDORE DÖR I SJÄTTE BOKEN! Och hade blivit knäpptyst. Om jag blir lärare ska jag bli en sån.

Har slutat 16.10 tre dagar i rad (jag hade slutat 20.00 en av dagarna om jag inte skolkat), i morgon slutar jag 16.20 för att min sadistiska mattelärare lagt ett matteprov efter skoltid av en anledning jag tror att hon knappt fattade själv. Tur att jag är ett prodigy och kommer att ha alla hjärnceller på sin plats vid den tiden. Långa bollar på Bengt.

Bild: www.niotillfem.blogg.se  (jättefin blogg)

Busspojkar och damp

Publicerad 2007-11-05 22:36:16 i Allmänt,

Jag och Elin pratar pojkar. Vi ska bli världsmästare i tåbrottning och är i hemlighet klonade innerst där inne. Jag har satt låtar på repeat igen och försöker att inte få hosta eller mer snuva. Hade jag lagt hälften så mycket tid på läxor som jag gör på internet och här hade jag varit smartare än Einstein vid det här laget. Men det är inte mitt mål. Jag ska bli så mycket mer än så. Jag kollar på något program om ADHD och är efter programmets slut säker på att det är det jag har. Det fungerar så när man är hypokondriker. Hoppas det inte är någon allvarlig sjukdom dem tar upp nästa gång när jag kollar, damp är något jag känner att jag kan leva med.

Om ord

Publicerad 2007-11-04 18:07:20 i Allmänt,

66439-221Jag har en pärm full av ord jag valt att förvara där i stället för att säga. Det finns alltid en längtan efter den ultimata formuleringen, den som tar en närmast det man så gärna vill få ner svart på vitt. Det behöver inte vara något viktigt eller stort. Bara det går att känna, antingen så att hjärtat svämmar över, pulsen börjar banka eller att det gör så obeskrivligt ont att man bara vill skrika. Då har man lyckats. När man lyckas beröra någon. Ofta känns den biten så långt borta att jag väljer att inte skriva alls, för att det inte är någon idé, eller så finns inte tiden, eller orken eller inspirationen eller något annat som egentligen inte är en orsak nog. Ord är det vackraste vi har. Ord sätter mening åt en tanke och gör tanken hanterbar och möjlig att överföra åt någon annan. Den som lyckas förvalta orden bäst vinner mitt hjärta. Än så länge har Jonas Hassen Khemiri, Navid Modiri, Bob Hansson och Jonathan Safran Foer lyckats rätt bra. När jag blir stor ska jag bli ordtämjare och resa land och rike runt och tillslut vinna prinsen och halva kungariket.

Om jag fyller på mitt ordförråd tillräckligt mycket kommer orden aldrig ta slut och då kommer jag aldrig mer att behöva slåss igen. Jag kan beskriva dagar som denna som inuti en vibrerande hiss fastnad mellan andra och tredje våningen, för tunga skor och världens vackraste höstdag bakom nedrullande persienner. Eva, kladdmuffins och längtan efter något större, efter att aldrig behöva uppsöka en läkare igen, aldrig behöva höra att 14 förkylningar om året kan vara att räkna med och inte ett jävla ord till om nedtrappning av träning eller mer mat. Jag ska bli ordtämjare och skriva om världen så jag vill ha den, skriva att för varje dag jag vaknar är det en närmare att bli vuxen.

Bild: http://www.blossomgirl.canalblog.com/  , för övrigt superfin blogg.

Om att ha begär.

Publicerad 2007-11-02 17:51:51 i Allmänt,

66439-219Jag vill ha större text och lite smalare kolumn så att inte texten blir försvinnande liten så fort jag inte skriver en roman. Jag vill ha en ny och superbra kamera som jag kan gå runt och terra min vackra bekantskapskrets samt Göteborgs gator med. Jag vill ha en alldeles egen försäkrad ipod som jag kan gå runt och lyssna på hela dagarna och jag vill ha ett bättre immunförsvar. Ja, jag är en materialist och tror att prylar gör mig lycklig precis som mina nya kläder gör mig glad som jag hängt upp på galgar och testar runt med olika andra kläder i garderoben.

Förövrigt vill jag ha en Pippi Långstrump-mentalitet och en lika stor kappsäck med pengar. Pippi är både rikare och tuffare än alla andra tjejer det skrivs om, dessutom har hon världens coolaste anorektiska apa.

Det verkar så enkelt vännen, ändå är det så obegripligt svårt.

Publicerad 2007-11-01 19:44:09 i Allmänt,

66439-218Fin dag med matte och superfrukost hemma hos Fanny borta i Partille. Även munkar, skräckfilm, Jenny och Adeline. Dock feberkänningar och sjukkänsla som tvingade mig att ställa in konserten med bandet från Mali i toppensällskap. Grymt besviken på min kropp och försöker skriva bort den ständiga sjukångesten istället för att fundera. Spelade första a-lags matchen igår. Galet grym känsla med massor av publik och någon som ropar upp ens namn i högtalarna när man kommer in. Kände mig som värsta kändisen. Kommer ihåg alla gånger man suttit där själv och tänkt att ?en dag ska jag spela där? och helt plötsligt är det sant. Allt gick jättebra, fram tills domaren bestämde sig för att ta fram det röda kortet. Men det är en annan historia och jag fick iaf. höra att jag var bra i försvar.

Lyssnar på både Kent och Winnerbäcks nya skivor, bara för att se om samma känsla kan komma tillbaka som fanns där för några år sedan, när jag citerade mitt liv med deras texter. Men det gör den inte riktigt. Kanske har jag lyssnat sönder dem eller bara blivit äldre, eller så är de allt för förknippade med högstadiet för att jag ska kunna tycka om dem. De är bra, men inget utöver det vanliga. Känns som att de går på slentrian. Och det gör inte jag tack och lov.

Om

Min profilbild

Swift

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela