Make something good

Låna mig din magsäck, dina morgontofflor, din skrattrynka.

You say tomatoe, I say fuck you

Publicerad 2007-08-31 20:54:10 i Allmänt,

You say tomatoe, I say fuck youDrömmer om mycket människor och i natt om att jag skulle sjunga ljusaste stämman i kören och med panik alldeles inför premiären insåg att jag inte kunde ta den. Klistrar upp nattens virrvarr mot fönstret med utsikt över skogen och springer till bussen. Skönt att komma till skolan bland schysst folk jag trivs så ypperligt bra med, dricka varm choklad med Sara istället för predikan och under lektionstid febrilt leta upp lösblad att anteckna på eftersom jag glömt skaffa pennor, block och pärm inför terminen.

Från att ha varit lite förvirrad har jag nu gått över till att vara ett vandrande kaos. Jag glömmer verkligen allting. Och allting är stökigt. Fast så länge det bara drabbar mig får det gå. Fika med Anna på Mums. Bästa hänget och människospanet ifrån deras övervåning. Anna säger det jag tänker och vice versa. Diskuterar vad jag ska ha för färg på rummet och hur vi ska inreda vår blivande vintage/designbutik vi ska öppna i framtiden.

Rubrik: Anna irl. Love.
Bild: Mitt rum (ej arrangerat)

Onsdag

Publicerad 2007-08-29 22:41:32 i Allmänt,

Ganska roligt är det i skolan med fina vänner och bra klass. Ganska jobbigt är det att sitta still i 80 minuter med myror i rumpan och rosa ludd i hjärnan. Pinsam rektor som börjar babbla om dagenefterpillerna de gör reklam för i skolkalenderna och som ?skolan inte stödjer?. Blaha blaha. Vi är sjutton och alla vill lite mer ut och lite mindre gudstjänster.

Apschema med håltimmar och skolkvarning på minst tre lektioner i veckan. Ska hitta ett belöningssystem till mig själv om jag går dit. Det bra med håltimmar är iof. Att jag hinner powernappa och på så sätt i hyfsat skick komma till träningarna. Träningarna ja. Ett kapitel för sig. M och jag gråtfärdiga efter skäll och konstruktiv kritik vi tillslut bara vill trycka upp i röven på t r e t j o c k a g u b b a r. Kanterna. Positionen som Gud glömde.

- Jag skiter i mobilen, det är dig jag är orolig för! Du är stökig, du är slarvig och du kan inte laga mat!

Publicerad 2007-08-26 22:51:11 i Allmänt,

Får Eva höra av sin pappa efter att hon kommit hem och berättat att hon tappat bort sin väska där allt som hade något typ av pengavärde låg. Inklusive hennes pappas mobil som hon lånat eftersom hon tappat i sin egen ifrån bryggan på Kungshamn inför ögonen på mig. Vi pratar länge och allvarligt och skrattar tillsist så vi gråter efter väskborttappningsincidenten och säger att vist älskar våra föräldrar oss nog, innerst inne. Skilsmässobarn är vi allihopa, allihopa.

Jobbat hela dagen och i morgon börjar skolan och jag har aldrig haft mindre lust i hela mitt liv. Försöker tänka på fina saker. Tänker på slätten i Österrike som var fylld av flygande drakar, på att jag har jobbat ihop pengar till den nya cykeln, på att jag har inte bara en utan flera räddare i nöden och på att jag ändå kommit i en bra klass.

Sov gott. I morgon ska jag till tandläkaren.

Mother am I good looking

Publicerad 2007-08-26 01:30:04 i Allmänt,

Mother am I good lookingär Laaksos nya skiva och perfekt at lyssna på när klockan är halv två och det är svårt att sova. Varit på bio med Christina och sett This is England. Som vi konstaterade efteråt hade kanske ingen av oss riktigt rätt mentalitet för att kolla på en sån film just idag även om den var ruggigt bra. Delvis gick den ändå ganska bra att kolla på för att 80-tals modet var så underbart och fult på samma gång och killen som spelar huvudrollen är galet galet galet duktig.

Köpte ett par nya joggingskor idag. De är splitter nya, jättefina och har ett litet fack under sulan där man, om man har en ipod nano, kan lägga ett litet chipp som man självklart behöver köpa till för att mäta hur snabbt och långt man springer, samt kaloriförbränning och sånt som i allmänhet får mig att gå igång. Mitt vill-ha begär är större än min ekonomi. Jag fick mitt lönebesked och insåg att jag inte tjänat lika mycket som jag trott i sommar. Dessutom ska jag inte jobba så mycket på cafét i höst. Så någon ipod blir det väl inte. Och inget chipp heller. Fast jag har ett par grymma skor och ett litet fack under min sula, just in case of.

Det löser sig (det gör det alltid)

Publicerad 2007-08-24 22:35:24 i Allmänt,

- Älskaj dej juulia. Säger han och tittar på mig lätt skelande med ett smajl som går långt mycket längre än från öra till öra. Sen förklarar han för mig att vi ska gifta oss. Nästa sommar bestämmer vi och det ska vara tårta och alla gäster ska få varsin ballong. Fint. Sen äter vi kvällsmat på balkongen och läser Sunes skolväska. Carl kommer ut och bjuder mig stolt på egenbakade cocosbollar som knastrar och smakar socker. Finare får man leta efter.

 

Nu åker Linn till Frankrike om två dagar tänker jag på väg hem från träningen samtidigt som jag ser ett ungt förälskat par sitta och klämma finnar på varandra. Uäk. Fast spårvagnen kommer för en gångs skull i tid och det finns ett stråk av sommar kvar i luften. Det ordnar sig nog.

Att glömma bort sina kom-ihåg listor och gnälla lite.

Publicerad 2007-08-21 23:13:02 i Allmänt,

Höst. Nått rött (igen)Sommarluften börjar nypas lite i kinderna sådär att man kan ana en smula höst. Jag tänkte börja deppa, men sen hittade jag ett par stuprörsjeans med hög midja i min storlek för 50 kr så då kändes allt med ens bättre. Träningarna har satt igång för fullt och min hjärna har inte riktigt hunnit infinna sig i den strukturerade vardag jag så sakta påbörjat. Allt är kaos. Jag glömmer alltid någonting, eller så missar jag bussen, eller så åker jag till fel hall eller så går jag helt enkelt vilse i Lundbys stora industriområde som ser precis likadant ut överallt. Idag mötte vi Heid. Dem ligger i elitserien och det gör, inte vi. Mitt mål var att inte kräkas, inte bryta ihop och inte göra bort mig. Och det klarade jag galant. Matchen spelade vi kanske inte så bra, men jag är nöjd över att ens fått så mycket speltid som jag fick och för att jag la ett mål. Skönt att inte lägga ribban så högt ibland och sen krossa sig själv under egna prestationskrav.

Mitt rum hos pappa är på ruta ett fortfarande. Har någon ett skrivbord att sälja är det bara att ringa. Vill måla om, men jag vill inte tejpa lister så tummen sitter fortfarande långt in i arslet. Bör ordna upp lite innan skolan börjar och det ligger definitivt i täten (tillsammans med att ringa försäkringsbolag om mina töntiga tänder som går sönder på träningar) på att-göra-listan. Angående denna att-göra-lista glömde jag bort fem gånger igår vad det var jag skulle göra när jag var på väg att skriva en kom-ihåg lista på allt som behövde göras som jag var tvungen att skriva eftersom jag bara glömmer bort allt. Andra saker jag behöver göra är att vara glad över att jag har världens bästa vänner. Och en av dem ska jag träffa i morgon innan hon sticker till Frankrike och lämnar mig kvar i vardagsångesten jag är så van vid att dela med henne. Undrar vem det blir som växer mest som människa under den här resan, hon eller jag?


Bild tagen av Jasmine vid samma vägg som
Håkan Hellström gjorde sin första fotning, det ni!

Hej jag heter Julia och är fem år / Skara ger mig våta drömmar

Publicerad 2007-08-14 20:26:14 i Allmänt,

Jag möter Eva på centralen strax efter halv sju på morgonen och börjar genast hysteriskt fnittra av ingen anledning alls, eller egentligen alla anledningar som det absurda i situationen att vi gått upp strax efter fem på morgonen för att åka till Skara sommarland. Vi möter Becca, Pillan, Elina och Johanna som ringt mig x antal gånger under morgonen för att kolla att jag verkligen inte försovit mig som jag alltid brukar och kliver på tåget.

Väl framme och vi kastar på oss badkläder för att med en femårings förtjusning börja bada.
-   Den vi tar den som ser ut som en toalett
-   Nej vi tar den där
-   Men ah, vi tar allihopa!

Efter två minuter har jag kycklingskinn och hackar tänder men glömmer det mellan varven eftersom jag är helt uppe i mitt rutschkaneåkande. Jag tror inte jag haft så här roligt på hela sommaren och när vi ska åka wakeboard/vattenskidor skrattade jag oavbrutet i över fem minuter efter att Johanna flugit med snöret, tappat badbyxorna och lämnat wakeboarden på land. Att sen Becca gör i stort sett samma sak och att Eva sätter på sig hjälmen åt fel håll gör ju inte saken mindre rolig heller.

Eva beklagar sig över dålig service och dyra hamburgare, alla fryser , alla skrattar och vi är en hårsmån ifrån att missa tåget i Falkenberg efter att ha varit tvungna att springa in på Ica och köpa choklad. Superdag och inatt kommer jag att sova gott och drömma om piratskeppet jag aldrig fick lov att bestiga.

Look after me

Publicerad 2007-08-12 17:03:33 i Allmänt,

Look after meJag har tränat sju dagar i rad, mitt internet har krånglar och jag har snart läst ut en över 800 sidor lång bok om Marilyn Monroe. Det är varmt, jag äter dåligt och målarfärgen i mitt rum, livet eller tanken på att snart börja skolan gör mig snurrig.

Ångrade mig tusen gånger igår att jag inte bokade biljett i tid till way out west. Särskilt när jag och A stod ute i sommarregnet under eken och lyssnade på Ola Salo som sjöng ut sitt hjärta till en helt galen publik. Vi gick vidare och köpte godis på ICA i regnet och allt kändes fint och lite vemodigt. Vet inte varför, det bara känns så ibland och jag somnade innan klockan elva i O:s rum.

Idag har jag bråkat och lipat och skickat sms som ingen svarat på. Jag har lyssnat på jagärolyckligtkär-musik fastän jag inte är olyckligt kär och svurit över internet som varit paj i en vecka. Det är en sån dag när alla mail man får är skräppost. En sån dag man är ful, hatar sin familj och inte alls har lust att göra det som är bäst för en. Som att packa en väska sätta sig på ett tåg och åka till ett ställe med mjuk sand man kan sila mellan tårna med natt utan tjocktröja och hundra gratisnätter kvar innan man måste passa en tid.

Allt är för stort, allt är för vackert

Publicerad 2007-08-12 16:26:59 i Allmänt,

Vi provar ut matchkläder och overaller efter träningen. Det finns storlekarna stor, större och extra stor att välja mellan. Jag väljer stor och undrar hur jag snyggast ska sy in den utan att den ska se ut som ett hopknycklat russin. Träning i Lundbystrand och värmen lägger sig som ett blött lager över allt och alla. Jag smälter långsamt bort fast kvällen envisas ändå med att vara sådär oförskämt vacker med disigt ljus genom löven och pittoreskt fågelkvitter.

Persisk restaurang och bowling

Publicerad 2007-08-12 16:26:00 i Allmänt,

Med ett fett kuvert drickspengar och underbart trevliga människor går jag efter en dags invalidliggande på grund av träningsvärk och allmän kroppsstrejk ut med jobbet. Vi drar till en Persisk restaurang och det känns som att komma in i ägarens vardagsrum. Hur mysigt som helst och så ofantligt god mat att vi inte visste hur vi skulle göra för att få ner allt. Vi beställde in ett tjugotal olika smårätter som vi delade mellan oss med avocadosallad, valnöts och citron sallad, dolmades, piroger med olika fyllning, humus, tzatsikiröror, tomatsåser och allt möjligt gott. Sen gick vi till Majornas bowling och jag ägde för första gången i världshistorien alla och vann de 20 kronorna vi hade över från drickspengarna.

Skor istället för blommor

Publicerad 2007-08-04 23:59:08 i Allmänt,

Sitter inne på rummet och njuter av att ha en säng och inte en pytteliten supersmal luftmadrass att sova på inatt. Lyssnar på Laakso och tänker på att livet hade känts rätt fint nu om jag inte börjat få ont i halsen igen. Jag och mina förkylningar är någonting som inte ens läkarna förstår sig på. Hopplöst fall och jag har börjat ignorera dem. Förkylningarna, inte läkarna alltså. Johanna har varit här och vi har tjötat som vanligt. Och som vanligt tog hon med sig filmer vi inte kollade på. Och som vanligt var det mycket trevligt.

 

Köpt färg till rummet hos mamma, olivgrönt och gräddvitt. Ska ordna färg till rummet hos pappa också. Just nu är allt bara hopplöst blått och jag har två fina fönster men inga gardiner. Istället för blommor har jag skor uppradade i fönstret, fast det är rätt praktiskt eftersom de inte dör när jag är på semester.  


Home sweet home

Publicerad 2007-08-03 19:39:38 i Allmänt,

66439-185Hemkommen ifrån bilsemester som sträckte sig från Sverige, Tyskland, genom Österrike, ner till Italien och upp igen genom Schweiz och Frankrike. Vet inte om jag behöver skriva så mycket. Familjesemestrar är alltid familjesemestrar. Camping är alltid camping. Och oavsett optimism är en stormig natt i tält en stormig natt i tält. Det som inte dödar härdar. Lägger upp lite bilder som ger er en något förskönande bild om hur vi haft det de senaste nio dygnen. Ps. Vi startade färden hem den 2/8 från en Camping nära Venedig med mål att inte köra så långt och komma hem runt den 6:e, det slutade med att vi sträckkörde hem i ren desperat hemlängtan. Det tog 30 timmar. Okay det var inte alls så dåligt, vi hade riktigt roligt, fast nu är jag så förfärligt trött. Skulle kunna sova som Törnrosa minst.
 
Om

Min profilbild

Swift

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela