Make something good

Låna mig din magsäck, dina morgontofflor, din skrattrynka.

Mitt år 2008

Publicerad 2009-01-01 21:54:44 i Allmänt,

2008 är såhär i efterhand uppdelat i två delar, före och efter handbollen. Handbollen som övergick från att vara mitt liv till mina magsår och hjärnspöken. Tiden innan maj kommer jag mest ihåg som stress, sjukdom och tårar. Därför känns det lite svårt att liksom sammanfatta ett helt år. För efter maj har det liksom gått som en tidsrymd och sommaren den bara höll på och höll på och trean är ju det mest angenäma som hänt på år och dar. Men jag vill ändå sammanfatta, för att jag tycker att sånt är roligt.



Januari: Jag fyllde arton och gick på justicekonsert

Februari: Vi åkte till Idre och min farbror dog. Jag var sjuk och tränade för mycket. Jag och Elin bokade en resa till Nice.

Mars: Jag insåg att jag nog behövde sluta spela handboll och samlade mod för att våga berätta det för min tränare, jag var på min första begravning och skolkade på tok för mycket.

April: Jag halkade in på en resa till Kongo och började engagera mig i det, började gå mer till skolan efter att ha fått prata med rektorn och fått min Nice-resa hotad. Jag trodde att skolan skulle ta död på mig - på riktigt.

Maj: Jag och Elin åkte till Nice, jag berättade för mina tränare att jag skulle sluta spela handboll

Juni: jag åkte till Israel och började jobba på Liseberg

Juli: Jag jobbade på Liseberg och njöt av sommaren

Augusti: Way out west, Liseberg och Kongo

September: började trean och hade träningsabstinens, anmälde mig till göteborgsvarvet, gick slack line och var ute på diverse nattliga strapatser

Oktober: Njöt av den soliga hösten och levde på alla fantastiska sommarminnen, tog det piano

November: Försökte vilseleda hjärnan och finta mörkret, gick i skolan och tränade ingenting

December: Småjobbade här och där och blev stressad över skolan för första gången på hela terminen, tränade noll, festade desto mer!



Årets klant: När jag en morgon tappar en honungsburk i Jenny & Eriks kök och det skvätter honung över mig, golvet, taket och väggarna. Till saken hör att jag skulle på jobbintervju och hade skitbråttom, väl där inser jag att det som jag trodde var vatten nu stelnat i håret, mums!

Årets mest oväntade: (för mig själv) att jag tog jobbet på Liseberg, (för andra) att jag slutade träna - helt


Årets YES!: När vi vann klasskampen utklädda till gladiatorer


Årets aha-upplevelse: världen är inte svart eller vit


Årets mål: börja lyssna mer på mig själv (delvis uppnått)

Skriva en bok (ouppnått)

Springa en mil på under 50 minuter (ouppått)

Resa mer (uppnått)


Årets flyt: att halka med på en resa till Kongo

Årets (bästa) resemål: Alla resmål! Det började i maj med en resa till Nice i sällskap med Elin för att hälsa på Linn, sen åkte jag till Israel och den resan var nog bäst av allt, sen en spontanresa till Köpenhamn med Madeleine och såklart Kongo som var någonting helt för sig självt. Det känns rätt lyxigt och fantastiskt alltihop!


Årets bästa film: Fight Club och såklart den vi spelade in med årets Luciaspex!


Årets nära-döden uppplevelse: 1. Hiseikels tunnel i Israel när jag med vatten upp till knäna och trasig ficklampa får sån dödsångest att jag önskade att jag aldrig blivit född.


2. När jag och Eva fastnade mellan 5:e och 6:e våningen i en hiss i Etiopien och lamporna släckes och Eva storgrät och jag  stod och pratade oavbrutet fast rösten sprack hela tiden och benen skakade och det var svinvarmt och jag var ungefär 80% säker på att vi skulle dö.


Årets rymning: hemifrån en vecka innan skolavslutningen


Årets jag-lär-mig-aldrig: När jag utökade min kursplan med 100 poäng och hoppade på Matte C kursen, eller när jag köpte ett årskort på gymmet och började träna handboll lite granna igen.


Årets HAHA: När Emma knackade på förfesten hos Madeleine i döskalledräkt


Årets upptäckt: att man kan ägna sin lediga tid åt annat än träning


Årets märkt-för-livet: Kultur och idéhistorielektionerna med Anders och alla traumatiska minnen som utspelat sig i små utrymmen som dessutom har gett mig flygskräck!


Årets drog: Hämtkaffe på magasin 11


Årets fanockså: alla en miljon saker jag har slarvat bort


Årets tabbe: att gå förbi väskbandet på Arlanda på väg hem från Israel


Årets vilse: vart jag än åker eller går lyckas jag komma bort känns det som


Årets bragd: Att hem ifrån stan i högklackat för att vid hemkomsten (strax efter fem) behöva klättra upp för balkongen, krypa in genom att lirka upp altandörren och sen jobba 9h dagen efter


Har du gjort något som du ångrar det här året? Köpt ett gymkort


Årets bästa konsert: Justice på trädgårn på min födelsedag!


Bästa upplevelserna: Att fylla arton, Israel, åka bilflak och sjunga afrikanska sånger tillsammans med massor av underbara människor i Dolisie, massor av vardagsroliga saker i skolan som gör att jag tycker så mycket om att gå dit.


Årets mest lättroade: Alla mattelektioner på fredagseftermiddagarna när jag druckigt kaffe på fastande mage och Anna vimsar på halländska och frågar oss om det är okay var femte mening! Eller jag i alla lägen där jag ska berätta någonting som är roligt och alltid börjar skratta innan jag kommit till poängen för att jag tänker på den i förväg.

Hur kommer nästa år bli?: Det bästa hittills!


Och så en massa bilder:




Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela