Make something good

Låna mig din magsäck, dina morgontofflor, din skrattrynka.

Book crossing när det är som coolast

Publicerad 2010-07-29 01:30:21 i Allmänt,

För drygt ett år sedan lämnade jag en bok långt bak i tians spårvagn med en lapp i (till dig) med instruktioner. Läs och skicka vidare! Fick idag ett mail ifrån hon som hittat den och läst den:

Hej
Hittade denna boken när jag gick igenom min spårvagn (spårvagnsförare) och såg den mysiga lappen: Till Dig! Och Dig tog jag som mig och tog den med!
Nu så här kanske ett år efter har jag faktiskt läst den och tänkte skicka den vidare, jag måste hålla med om att den är speciell. Det tog ett tag innan jag fick in rytmen i läsningen men sen är den svår att släppa, vissa tankesätt kan man känna igen hos sig själv tycker jag [...]

Åh så fint, jag blir ju helt glad.

Om ni också vill försöka, http://www.bookcrossing.com/tellafriend 
 

Att förlora kollen och vara sansad.

Publicerad 2010-07-28 00:00:06 i Allmänt,

Står nere i valvet där vi bankar våra pengar efter varje arbetsdag, när jag skall slå in koden för att redovisa min summa är det bara blankt. Jag har glömt bort min kod. Prövar ungefär 14 olika innan jag ger upp och ringer min arbetsledare. Han suckar och letar fram den på datorn. Jag har haft samma kod i tre år och hade senast använt den 2 timmar tidigare. Kommer hem och försöker öppna ytterdörren genom att blippa mitt personalkort mot ringklockan. Vi har slått all-time-high och jag önskar inget hellre än att kunna sova och slippa drömma om de flygande elefanterna eller olika glassorter.

Peppad inför Krokstrand på torsdag. Har inte hämtat ut biljett, fixat sovsäck eller packat. Sätter all min tilltro till bra väder och att Maddo kollat bussar och vet hur man liksom gör med allt. Har ännu inte fått bort mitt söndagspass och börjar jobba om 12 timmar igen. Ack denna ungdom. Fick i alla fall sagt hejdå till Rob och Heather som nu återvänder till England. Kanske ses vi igen om några månader. Kanske inte.

Med blommig thermos, plånbok, väska och klänning känner jag mig rustad för ytterligare strid. Allting är så omöjligt att förstå och kontrollera att jag blir alldeles lugn - det spelar ingen roll. Nu kör vi bara.

The book of right-on

Publicerad 2010-07-27 10:07:10 i Allmänt,I killed my dinner with karate
Kick 'em in the face, taste the body
Shallow work is the work that i do

Do you want to sit at my table
My fighting fame is fabled
And fortune finds me fit and able

Johanna Newsom

Familjär mark

Publicerad 2010-07-23 00:57:42 i Allmänt,

Har vänt på dygnet, fyller mig med längtan och kaffe. Det är bara allvaret kvar att skriva ut, fumlar mig igenom det mesta, ack, denna bortsprungna möjlighet att vara modig. Att längta sig ifrån buss 50, nöjesparker och innerstad har väl aldrig gjort några somrar bättre. Det brukar inte vara så enkelt att vara verklighetsfrånvänd. Men jag blundar och ser andra människor, känner andra lukter och har helt andra konversationer än de som pågår runtomkring. Att höra hemma. Att fylla mjukglassmaskiner. Att ha tålamod. Att sakna ihjäl sig. En två tre fyra stycken djur ett av dem ska bort. Nätterna masar sig förbi, jag är robot och bara gör allting lite sådär i förbifarten. Träffar Madeleine för en fika innan jobb. Undrar varför inte angenäm tid tar lika självklart mycket tid som jobb. Tittar på klockan. Inser.

...

Publicerad 2010-07-23 00:36:06 i Allmänt,"If I had a world of my own, everything would be nonsense. Nothing would be what it is, because everything would be what it isn't. And contrary wise, what is, it wouldn't be. And what it wouldn't be, it would. You see?” - Alice i underlandet

Massa ord.

Publicerad 2010-07-19 01:17:29 i Allmänt,

Skorstenskryparträning, semiautodidakt, vulgokärring, kirunabo, davidsört, spottstyvel, banjoambassadör, svininfluensa, gospelattack, mackägare, thunderbirddäck, gasolvissla, dammtrick, datormoln, motorblock, nuckpilsner, anjovispresent, denimhets, juicekonstnär, hallonstavning, assalås, kängurufantasi, olindaläpp, daciakofongare, sillspadstävling, malmförädlingsoperatör, mungipa, pluskvamperfekt, vaxholmsduk, teaterapa, baguettefransos, hattsmycke, koalabjörnsmantel, dum-dum kula, mörkermarodör.

Pacemaker

Publicerad 2010-07-15 21:16:16 i Allmänt,

Att komma på sig själv med att vilja ha rutin och frihet på samma gång. Vilja allt och för mycket och omfamna det totalt. BRA KONVERSATIONER. Och sommarn faller så fint över mig och det är lätt att bli hemkär i allt det bekväma, samtidigt som det är vad som får mig att vilja ut och bort. Jobbet bättre, finns människor bakom vissa av ansiktena nu, vi säljer glass mellan regnskurarna, pratar om saker som en gång i tiden intresserat mig. Inser att tvillingsjälar växer på svårhittade träd säkert i Amazonas. Jag är lycklig som har. Oändliga möjligheter och ett hjärta som bankar bom bom och har bestämt sig för att fortsätta, för jag har en pacemaker som jag vet kommer hålla. Ack kvällsljuset och så var det ju -

Ja tänk så bra.

Publicerad 2010-07-08 00:31:43 i Allmänt,

Jobbat en dryg vecka. Liseberg suger ut livslusten i en allt ökande hastighet. Och plötsligt var jag en av dem jag med skräck betraktade under min första säsong - en av de där som STANNAT. Får ursäkta mig med att det även är andra saker jag omvärderat och omprioriterat under de två år som gått sedan dess. Som lägenhet till exempel. Det hade jag ju också tänkt ha en vid 20,5 års ålder. Inte för att jag vill ha någon för tillfället. Jag har ju en ryggsäck och ett helt liv fullt pågående, vem behöver lägenhet då?
Sömn är dock fortfarande någonting jag behöver, och kaffeberoendet odlar jag som vanligt. Tillräckligt disträ för att låta fiskmåsarna käka upp pålägget på min macka. Min kamera är sönder, min ipod är på upphällningen och min dator likaså. Visst är det befriande att resa utan bagage.

Istället för dagens visa

Publicerad 2010-07-08 00:20:25 i Allmänt,

Min vän Kari uttrycker det så fint,

Life should NOT be a journey to the grave with the intention of arriving safely in an attractive and well preserved body. But rather a skid in sideways, chocolate in hand, body thoroughly used up, totally worn out screaming "Woo-Hoo what a ride!" Can I get an AMEN!

Om

Min profilbild

Swift

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela