Make something good

Låna mig din magsäck, dina morgontofflor, din skrattrynka.

Umbla ama prins salată

Publicerad 2010-02-26 15:46:57 i Allmänt,

Vissa dagar ar ynkliga - de magsjuka dagarna tillexempel. Speciellt nar man inte hittar nyckeln in till huset (varat sovrum ligger vagg i vagg men har separat dorr) och det ar kolsvart och det enda du kan hora ar vildhundarna som skaller alldeles i narheten och du maste springa til utedasset. Samtidigt skanker de en viss tifredsstallelse. Jamenar efter det har - vad kan stoppa mig da?

Vadret borjar sla om till var och vissa dagar ar det tio grader och sol och aven om inte blommorna gjort det sa har i alla fall folket vaknat till liv igen. Alla pratar sommar och lyfter blicken nagra centimeter upp ifran vagen som fortfarande ar tackt med lera men nu borjar bli ett steg narmare brukbar. Folk kommer och folk gar. Det ar markligt att for en kort tid bli sa tajt med manniskor som ar utspridda over hela varlden. Kvalitetsmanniskor ar vad det ar och jag skule inte vilja byta ut en enda av dem, aven om det ar skit nar de ger sig av.

Rumanskan blir battre, hundarna skaler, barnen ar som barnen ar mest i storsta allmanhet.
Vad mer kan man saga? Kanske glad var eler nagot hurtigt.

SĂ CONVERSĂM- LEKTION 6

Publicerad 2010-02-22 19:14:04 i Allmänt,

 

ÎN ORAŞ

 

Cristina:                 - Nu cunosc oraşul, mă puteţi ajuta?

Paula:                     - Da, cu plăcere.

 

Cristina:                 - Vă rog, arătaţi-mi drumul spre bibliotecă.

Paula:                     - Da, luaţi prima stradă la stânga, apoi de la semafor mergeţi drept înainte.

 

Cristina:                 - Pot lua autobuzul?

Paula:                     - Da, dar dacă vă grăbiţi puteţi lua şi metroul.

 

Cristina:                 - Da, mă grăbesc puţin. Este departe de aici?

Paula:                     - Destul de departe.




Jag pluggar rumanska via lunds universitet och undrar just om jag kanske tagit mig lite vatten over huvudet for att anvanda mig av ett val utnott men ack sa andvandbart uttryck.

Alternativt brukbart: Andreas lektion numer tva "life is pain"

Hemma pa var gata i stan..

Publicerad 2010-02-18 10:24:48 i Allmänt,



dar bor det en hund med tre ben, atta svenskor och en himlans massa gubbar och tanter. Det ligger en dod katt pa vag till affaren som har smalt in i asfalten och det luktar konstant eld ifran alla skorstenar. Vi har ett kok dar den vassaste kniven vi har ar en tandad smorkniv fran sverige och ett sovrum som ar sa stokigt att det inte ens ar vart att stada. VI har det bra, ibland ar det lite ensamt att ha alla erfarenheter innuti, jag vill ju dela dem med alla som betyder nagonting. Kom hit vettja, jag kan laga varm choklad och lovar att ha brasan tand till nar du kommer.

Det var en gang en flicka som tyckte att livet var ratt ballt sadar litegranna

Publicerad 2010-02-12 22:45:33 i Allmänt,

Tank om jag skulle vetat i februari 2009 att jag ett ar senare skulle tillbringa min fredagseftermiddag med fyra snorungar i ett stadsgetto strax utanfor centrala Arad. Vad skulle jag tankt om jag fatt reda pa att jag skulle na ett stadium dar jag talmodigt vantar ut diverse anklagelser pga mina bristande talanger nar det galler att mala giraffer for att sedan (pa rumanska) be Ung Man ca 10 ar att halla kaften eller mala sina giraffer sjalv. Tank om jag vetat att jag skulle aka hem till en vingard och agna forsta delen av kvallen at vedhuggning och resterande till att hanga med en australiensk och en Irlandsk/tysk artonaring. Tank om nagon sagt till mig att jag skulle vara har just nu. Jag skulle nog dott. Tack Gud for att jag inte vet vad som ska handa nast.

Fyra skjörbjugg och en cola light

Publicerad 2010-02-07 13:59:52 i Allmänt,

Ibland tror jag att mitt naturliga tillstand är irriterad och att talmodighet och vänlighet bara ar nagon framkrystad bieffekt som orsakats av viljan att bli omtyckt. Folk ar i regel trangsynta (eg. de tänker inte som mig) och verkar inte vara benägna att fatta beslut utan att föst se till att majoriteten av folk i deras omgivning fattar samma beslut. Jag tror att konformitet är en pandemi och att hela världen haller pa att ga under i det. Jag tror inte att det räcker att källsortera. Jag tror inte att mina ursköljda mjölkkartonger kommer rädda världen men jag har ingen bättre lösning sa jag borde halla käften. Jag tror inte att en MacBook gör mig lycklig men jag vill ända ha en. Jag önskar mig obegränsat med pengar. Jag önskar att jag inte hade nagonting. Jag önskar att jag kunde stoppa in hela akademins ordlista i samma blogginlägg utan inbördes ordning och att ni ända skulle första. Att det inte är som det ser ut.

Livet är en fest och du är bjuden

Publicerad 2010-02-07 13:49:48 i Allmänt,

Dagens väderlek: nollgradigt och regn
Dagens favoritsysselsättning: dans
Dagens tema: mustach
Chloé fyller arton och vi har tvatimmarsfrukost med glass, pannkakor, frukt, kaffe, ägg och toast. Dagen flyter förbi och utvecklar sig till födelsedagskalas. Alla kommer iklädda mustach med eller utan karaktäristisk klädsel och det hela utvecklar sig till ett dansparty utan dess like. Vi avslutar kvällen med tango de Roxanne med lampan ifran on-knappen pa kaffebryggaren och de digitala siffrorna pa kylskapet som enda ljuskälla.

2 atoms in a molecule

Publicerad 2010-02-01 21:54:52 i Allmänt,

Det ar stopp i toaletten och vi  anvander utedasset som har ett sort hal i dorren och far dig att sla alla dina gamla toalettrekord du nagonsin har tagit for sitter du dar i mer en en minut sa fryser du fast. Jag har brant mig pa kaminen och dragit av en bit av en nagel och allt blir infekterat for det ar tydligen inte sa himla hygieniskt har och ja mamma jag vet att jag borde anvanda handspriten du skickade med men livet handlar om prioriteringar och jag har halkat ner fjorton steg pa valfardsskalan och bryr mig numera mest om somn och mat. Hygienen slappte vi ganska snart och jag och Chloe har nu en tavling om vem som kan ga langst utan att dusha. Vi har en zink att tvatta haret i och jag ska se om jag kan sla tvaveckorsrekordet (ar nara nu).

Det snoar och jag har ingen aning om vad som hander utanfor Covasint.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela