Make something good

Låna mig din magsäck, dina morgontofflor, din skrattrynka.

Jag blir så glad när jag ser er

Publicerad 2008-03-29 21:34:28 i Allmänt,

66439-313Ägig 18-års fest hos Fanny som hade allt en 18-års fest ska ha som mat, alkohol, dans och strippning. Natt i stan med hamburgare och sovande två i nybäddad säng alldeles för kort innan klockan ringde. Upp och iväg till jobb, kolla på klockan var tionde minut, disk, tanter som fått för mycket senap på mackan, disk, massor av människor, disk, Erik, Disk, Madeleine och Sara, disk. Sen satt vi kvar till stängning och vattenkaraffen fastnade i Emelies väska på ett mirakulöst och snitsigt vis, sen var vi handfallna, dock var jag 300 kronor rikare och vi gick omkring och släpade fötterna efter oss i stan innan spårvagnsåkande och hem och äta och plugga och dricka the och äta choklad och det känns så bra och bara lite stress och finaste Lilla H kommer in och vi fotar och kramas och han gör coolaste dans och sångnumret för mig och vill inte gå och lägga sig alls och det vill inte jag heller, inte sova, inte nu, inte inatt, jag har inte tid, alldeles för mycket bra saker att tänka på, som luftslott, flygplan och vackra tyger i alla möjliga längder och konstellationer.

Fredagsyra

Publicerad 2008-03-28 11:41:15 i Allmänt,

66439-312Idag ska Fanny firas med pompa och ståt. Just nu sitter jag i trosor, strumpor och ylletröja med nerdragna persienner och har mensverk. Jag äter beaucoup des iprens. I morgon kommer min lever att vara borta. Just nu känner jag att det har aldrig gjort mig så lite i hela världen. Jag försöker träna bort den osunda delen av mitt konsekvenstänkande, just nu kanske det krockar lite med den sunda delen av mitt konsekvenstänkande, men det är i alla fall en början. Ska träna idag, bara för att jag inte har stake nog att säga till mina tränare att jag ska sluta.

Nu tänkte jag göra ett ryck och jobba på massa skolgrejer. En argumenterande uppsats i svenskan och en analys av en fantastisk bok som heter ?hur man botar en fanatiker? ligger först. Sen kommer jag nog inte hinna mer, för jag måste ju hinna dricka the, lyssna på musik, rota igenom garderoben efter någonting att ha på mig i kväll och ordna ihop alla pusselbitar i mitt huvud så att de passar ihop.

Ibland är allting jätteenkelt, och ibland är allting jättesvårt

Publicerad 2008-03-27 21:42:11 i Allmänt,

66439-311

Lätt som en plätt:                                                     Jättesvåra saker:

* strunta i att göra läxan                                         * sluta spela handboll
* dricka the                                                               * att inte ägna sig åt konsekvenstänkande
* sitta och titta ut genom ett fönster                     * räkna matte utan Erik
* vara feg                                                                   * vara modig

Här sitter jag och duger

Publicerad 2008-03-27 11:12:36 i Allmänt,

66439-310Om ni undrar vad bilden förställer så är det min morgonfrisyr. Så här vaknar jag varje morgon. Karaktäristiskt. Jag måste säga att jag har blivit ganska fäst vid min morgonfrisyr. Den lever liksom sitt egna liv och bryr sig inte så mycket om mina åsikter. Sen hände det en grej igår som inte gjorde mig särskilt förvånad, om än lite generad. Jag fick ett mail som var skickat till flera personer, och istälet för att svara till avsändaren bara, råkade jag skicka svaret till alla som mailet var utskickat till. Tur att jag inte skrev ner mina djupaste hemligheter.

En till väldigt rolig sak som hänt det här lovet är att jag nu är garanterad jobb på liseberg i sommar (Fanny också!). Jag ska sälja popcorn, glass och sockervadd, ha dåligt betalt och sjukt roligt. Nu ska jag baka lite muffins och klä mig lite mer respektabelt tills Fanny kommer hit.

Säg walla du är snygg

Publicerad 2008-03-27 10:52:05 i Allmänt,

Nu har jag sjunkigt så lågt att jag äter pan-pizza när jag kommer hem från träningen och det inte finns någonting att värma. Kroppsligt förfall. Haha, för övrigt blev jag och Madde fotade av en micket känd morgontidning efter att ha svarat på en fråga om secondhand. Det i sin tur är ju inte särskilt roligt, det roliga var att båda bara traskat direkt upp ur sängen och in till stan osminkade, finniga, ofriserade och morgonskabbiga. Vi var, för att tala klarspråk, skitfula. Efter fotningen och allt stängde vi in oss i ett provrum och skrattade så vi höll på att kissa på oss åt att vårat sämsta jag skulle bli tryckt i morgondagens tidning.


You´re losing your mind again

Publicerad 2008-03-23 19:10:25 i Allmänt,

66439-307Det snöar utanför och jag tror jag fått feber igen. Jag ser fram emot när minsta sjukdomssymptom inte innebär total ångest över tränarsamtal och oförmåga att kunna träna.

Det snöar utanför och jag längtar efter första dagen man kan ta av sig jackan och sitta och dricka kaffe mot en vägg. Inte blicka inifrån och ut, utan utifrån och bort mot något som ser ut att vara en framtid. Sitta en halvmeter från marken och tusen under himlen som inte släpper ner snöflingor som nu som yr utanför mitt fönster utan att ens vara särskilt i takt till musiken, utan att vara i särskilt bra tajming till någonting alls.

Det snöar utanför och alla goda ting är tre. I år har jag lovat mig själv att lyssna mest på mig själv när det kommer till hyfsat basala grejer som i grund och botten rör mig, och endast mig. Jag har kommit på att det inuti mig pågår Mupparnas julshow, debattprogram och moraliseringspredikningar non stop året om. Och att man måste vara förbannat mycket mer lyhörd för att kunna höra sig själv än vad man måste vara för att kunna höra människorna runt omkring.

Vem som helst har rätt att tala om sig själv, bara han är underhållande. - Baudelaire

Publicerad 2008-03-20 22:26:29 i Allmänt,

66439-305Därför tänkte jag idag ta på mig skulden för västtrafik förseningar. Jag är så klantig ibland att jag blir mörkrädd. 1. På väg hem från gympan ska vi kliva på bussen, jag går på sist, och precis innan jag ska på drar jag upp min plånbok - åt fel håll. Detta resulterar i att kvitton, kort och diverse småsaker flyger ut över marken och hamnar framför/under/bredvid bussen som står och väntar på att jag ska gå på. Väl inne på bussen hittar jag inte mina två busskort eller mitt visakort och får total panik. Efter tre djupa andetag komer jag på snilleblixten att leta i väskan, och där ligger de tack och lov.
2. Jag ska åka hem på kvällen med trean och sitter i snöyran och blåsten och fryser (trots dubbla ylletröjor under jackan, samt mössa, vantar, halsduk, långkalsonger och raggsockor). Jag sätter mig på mina kollegieblock för att inte frysa fast i bänken och lyssnar på ipoden. Efter ett tag kommer vagnen och jag reser mig upp för att visa att jag ska med så de inte åker förbi. Vad jag inte tänker på är att det blåser förfärligt. Vad händer. Jo, mina kollegieblock blåser upp och alla tre miljoner papper jag stoppat i dem flyger upp som i ett stort pappersmoln. "Vackert" hinner jag tänka i en halv sekund innan jag förstår vad som hänt. I ren panik börjar jag springa omkring och plocka upp papper och blad över hållplatsen och det känns som den där senen i love actually när hon lyfter bort kaffemuggen som han ställt på sitt nästan färdigskrivna manus så att papprena blåste i sjön, fast jag har ingen som hoppar i min sjö och fiskar upp papprena utan det får jag sköta på egen hand. Jag hinner på vagnen, kvar ligger Israels topografi och ämnena till den argumenterande uppsatsen. Men jag fick i alla fall med mig den franska texten om Gerard Depardieu som jag ska rätta under påsken. Har en vag känsla av att Marita inte trott på mig om jag sagt att den flugit iväg på treans busshållplats.

På något sätt händer sånt här alltid mig. Mamma säger att jag är född klumpig, pappa säger att det är för att jag är vänsterhänt. Jag säger att det beror på vädret, mitt brytningsfel och min introverta sida som alltid kommer fram när jag åker kollektivt och lyssnar på musik.

Skills that kills

Publicerad 2008-03-19 19:21:27 i Allmänt,

66439-303I morse stod min klocka och ringde i 1 timme och 45 minuter innan jag vaknade. Jag var alltså en kvart försenad redan innan jag hade gått upp. Jag måste sovit så tungt att jag var på gränsen till medvetslös. I morgon ska jag ställa alla klockor som går att ställa så jag inte kommer försent till Israelprovet. Jag har även för en gångs skull ytterst angenäma problem. Jag har fått två sommarjobb och vet inte vilket jag ska välja. Ack och ve. Sista dagen i skolan i morgon, sen är det ett helt lov med tokpluggande. Vi kvalar till elitserien på torsdagen mot Boden i Kultan kl. 17.30. Kom dit om du vill kolla på bra handboll!

Se SVT´s (Nordnytt) inslag från den avgörande matchen då Boden kvalificerar sig för kval mot oss på följande länk; http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1088383

Baby you´re special but there´s something not quite right

Publicerad 2008-03-18 21:42:53 i Allmänt,

66439-302Först kom våren och sen kom snön, sen undrar mina tränare varför jag inte är motiverad. Det finns ju olika förklaringar. En är att jag agerat levande kon i fyra träningar och skulle vilja säga något ytterst opassande till de som råkat bestämma att det är så det ska vara och sen har mage att komma och säga att jag ska visa mer vilja. Jävla idioter. Ni måste ha haft en jävligt kass uppväxt med för lite kärlek eller så var ni mobbade i skolan. Nått fel är det. Dessutom borde någon berätta för er att det finns något som heter social kompetens. Så nu kändes det lite bättre.

Jag och Eva ska med till Kongo. Det är det absolut fräckaste jag någonsin har planerat. Vi och sex musikaliska underbarn. Hur mysigt som helst. Men innan dess ska jag gå klart skolan och visa min studiehandledare att jag inte är helt förtappad. Jag måste säga att jag förstår att hennes intryck av mig den här våren inte varit det bästa, men det ska det bli ändring på.

Sen måste jag ju berätta om debattävlingen också. Kallsvettig och kräkfärdig stålsatte jag mig för vad som skulle hända och förbannade mig själv för att ha gett mig in i något sånt här. Någon måste ha hört mig, för ekonomitreorna kom inte och ersattes av samhällstreorna. Idag mötte jag mina gamla klasskamrater. Jag tycker att vi kickade ass, men hoppas att vi inte går vidare. Mina nerver klarar inte mer.

U got mail

Publicerad 2008-03-16 22:54:02 i Allmänt,

Jag fick ett trevligt mail häromdagen:


Hej du!

Vi vill bara tipsa om vår webbplats www.svedimf.3w.se.
Vi är förbundet för den, som känner sig som en delfin i en människokropp.
Känner du någon som känner så, så meddela gärna att vi finns.
Ha det så bra!

Vänlig hälsning,

Svenska delfin-i-människokropp-förbundet

This is a start that I know I´ll belive in

Publicerad 2008-03-16 19:02:45 i Allmänt,

Mitt huvud är fullt av saker som vill skrivas ner. När jag rör mig mellan två punkter och har tråkigt och ingen att prata med brukar jag formulera allt jag ser i olika ordkonstellationer och lägga in i min hjärnbank. Där får det ligga ett tag till,  antagligen tills tiden kommer ikapp och jag har räknat klart alla talen i matte.


Idag promenerade jag i slottsskogen och tittade på människor. Det var soligt och jag behövde inte ha min tjocka ylletröja under jackan utan kunde nöja mig med den tunna. Jag gick och försökte tänka rationellt inför veckan som innebär detta eviga ikappspringande av uppgifter samt en debattävling i bamba mot de coola killarna i ekonomitrean . Jag försökte verkligen att lugna mig själv, vad är det värsta som kan hända egentligen. Allt kan hända. Ekonomitreekillana behöver inte ens öppna munnen för att vinna, alla tycker att de är jättecoola och jättebra i alla fall. Och vi är bara några töntar ifrån tvåan som ska veta vår plats och inse att man inte ska ställa upp i debattävlingen om man inte är cool och går i ekonomitrean. Aja, socialt självmord i morgon i bamba klockan halv tolv om någon vill komma och kolla.


Jag har bokat resor utan att ta ledigt först ifrån skolan och mina föräldrar får ett frispel när jag säger att det ju alltid går att sjukanmäla sig om det verkligen inte går att lösa på något annat sätt. De tycker att jag tar för lätt på allvarliga saker som utbildning och framtid och får det att låta som att jag ignorerat arton års uppfostran och uppträder provocerande genom att nonchalera skolan på det här sättet.  Jag tror även att det var tur att jag aldrig visade upp pappret jag fick med min frånvaro på för den här terminen.

Det löser sig (det gör det alltid)

Publicerad 2008-03-11 22:07:11 i Allmänt,

Okay det är Mars och högarna av osorterade papper ger mig bröstsmärtor och vakennätter i en överdos som får mig att vilja riva ur två vckor i min almanacka och fika upp studiebidraget (det som är kvar efter tandläkarräkning, presenter och nachosutgifter). Jag kan inte riktigt placera känslan mer än att jag snart måste få se körsbärsträden slå ut på järntorget för att undvika total madness. Allting är krav, i alla fall i mitt huvud och jag tänker Nice, Israel och kanske Kongo för att jämna ut balansen. Jag måste bort för att få perspektiv över vad det är jag egentligen håller på med. Åtta timmar kvar tills jag ska gå upp och nu öppnar jag min samhällsbok och försöker att inte tänka på i morgon när jag ensam med min engelskalärare ska redovisa en bok jag inte läst än.

Låt ditt rike komma

Publicerad 2008-03-08 12:08:45 i Allmänt,

Igår var jag på min farbrors begravning. Det var vackert, fridfullt och förfärligt sorgligt. Begravningen var i Betlehemskyrkan, samma kyrka jag och mina kusiner gått i söndagsskola, nying, kör och scouter i. Samma kyrka dit Per skjutsat oss oändligt många gånger till och där vi suttit rastlösa och räknat de målade glasfönstren inne i kyrkan under lite för långa gudstjänster. Tjugosju små rutor finns det, alla har olika bilder, jag kommer ihåg att jag alltid var tvungen att räkna om ett par gånger för att kontrollera att jag verkligen räknat rätt.

Döden i sig är inget hemskt, när ordet död står ihop med namnet Jesus blir det liv, ljus, sol och vind. Det är att vara kvar som är hemskt, och mitt hjärta går sönder varje gång jag tittar på mina kusiner och ser deras sorg. Per hade turen att ha världens bästa familj och släkt. Jag tror han sitter i himlen och spelar Beatleslåtar och ler över att se hur väl de tar hand om varandra."If I could get another chance, another walk,

another dance with him
I'd play a song that would never, ever end"

Yes we give it a try

Publicerad 2008-03-03 22:12:18 i Allmänt,

Idag har jag känt mig strukturerad, kronologisk och effektiv. Det är stora ord för att komma från mig och jag måste säga att jag trvis bra med dem.  Fast nu ska jag och Gérard Depardieu ta en paus i från varandra för ett tag framöver, hädanefter är det bara le petit prince som gäller. För övrigt har jag tappat bort en del saker det senaste (tiden innan jag blev strukturerad), bland annat: ett par jeans, ett knäskydd, ett par hålfotsinlägg, en samhällsbok och ett par skivor. Jag vet inte om den här strukturerade vågen är någonting som håller i sig, men jag skulle upskatta att sluta tappa bort saker jag är i behov av.

Pimp my saturday

Publicerad 2008-03-02 12:59:03 i Allmänt,

66439-30066439-296

Mötte upp Madeleine inne i stan för en liten second hand och fikatripp. Vi hittade diverse
trevliga saker, men ingenting som riktigt passade hemma hos oss, även om jag blev
grymt sugen på mussetelefonen. ..

66439-297
..och den här lite.
66439-298

Vi fikade och sen på kvällen åkte jag hem till Madeleine och rökte vattenpipa
med M, Jonas och Hillevi. Vi drack sockerdricka, åt färdigsmörat bröd ifrån
frysen och drack kaffe och the. Det var en bra kväll, förutom att det tog nästan
en timme att komma hem och alla på bussen och spårvagnen var fulla och
dräggiga. Sen glömde jag att min cykel stod på torget, så jag gick hela vägen
i stället. Nu ska jag spela match i Kungsbacka.

Många mil att gå innan du somnar (snart är våren här/snart är vintern över)

Publicerad 2008-03-01 11:12:56 i Allmänt,

66439-295Jag har fått spela försvar två träningar i rad. Alla vet vad det innebär att få stå enbart i försvar två träningar i rad. Det innebär b-laget. Och någonstans bakom besvikelsen känns det ändå skönt när jag inte blir uppräknad på listan över de som 07.30 ska kliva på bussen till Arboga. Konsten att kunna skilja på vad man vill och vad man egentligen klarar av. Min kropp har varit grounded i en månad och allt jag hoppas och ber om är att den ska hålla säsongen ut. B-lags match i morgon alltså, och jag ska kicka ass.

Nu längtar jag till våren, den våren som kom smygandes i torsdags när jag och M gick ifrån gympan ner mot stan och drack första utomhuslatten för året. Och det kan omöjligt inte kännas bra när solen skiner och man har någon timmes andrum från skolan och det livet och bara njuter i underbart sällskap. Och man känner redan under tiden man sitter där att det blir något som kommer att fastna så pass mycket att man kan plocka fram det när det regnar och bli lite glad över hur skönt man hade det. Ungefär som handen vilandes mot ryggen alldeles för länge för att det inte skulle mena någonting, och värmen, lugnet som spred sig. Det var ganska längesedan, men handen sitter kvar där än. Så vill jag att våren också ska göra, lägga sin varma hand på min axel, och ligga kvar.

Om

Min profilbild

Swift

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela