Make something good

Låna mig din magsäck, dina morgontofflor, din skrattrynka.

Dag två - Vandring i Galiléen

Publicerad 2008-06-26 12:00:32 i Allmänt,

En mycket märklig dag. Vi har spenderat dagen i Galiléen, blev uppskeppade på Saligprisningarnas berg där vi gick ner mot Tabgha och hade en morgonpredikan i bergen. Vi var sen i och omkring Kapernaum, på stranden Jesus sägs ha väntat på Petrus efter sin uppståndelse och stekt fisk. Sedan inne i Kapernaum och kollade på Petrus eventuella bostad. Sa mig inte så mycket och var rätt odramatiskt.

Mycket berg och slättlandskap överallt, tort. 30 grader i skuggan redan vid nio på morgonen. Åkte in och badade i Genesarets sjö. Underbart. Åt "Petrusfisken" på en restaurang som låg på stranden, en fisk som man enlig vår guide var tvungna att äta för att bli en riktig pilgrim. Det kom in en hel fisk, med ögon och allt på en tallrik och Lisa började nästan gråta. Jag var tvungen att bryta av huvudet av hennes fisk och ta bort det så att hon inte såg det. Efter maten for vi mot Ginosar och Jesusbåten, ett stort "jaha?!" och kändes mest som att Motti ville att vi skulle köpa grejer i hans polares  turistbutiker. Dagens höjdpunkt var Nasaret.



Vi åker upp och ner och hit och dit genom ett kargt landskap med diverse odlingar utslängda här och där. Olivträd, meloner, boskap, hus som ser ut att vara flera hundra år gamla blandat med nybyggda påkosta betonganex, reklamskyltar, plotteraffärer och höns. Det är som att 2000 års silar har mixats ihop till en stad. Underbart. Vi kommer till kyrkan där Maria sägs ha fått besked av ängeln att hon väntade Jesus. Den är pytteliten och mysig, längst inne hör man att det finns en brunn med rinnnande vatten. Vi sätter oss på trappan och Emanuel håller en kort andakt.

Avslutning på dagen blir en båttur över genesarets sjö. Vackert och skönt. Båten tar oss hem till Kibbutzen som redan känns hemma på riktigt och vi tyvärr ska lämna redan i morgon. Vi får jättegod mat där i princip allt är närproducerat och tillagat på Kibbutzen, fotbollen visas på en storskärm vid ingången för de som har lust,  jag och Clara ligger och snackar uppe på rummet istället och i morgon 06.00 börjar dag tre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela