Make something good

Låna mig din magsäck, dina morgontofflor, din skrattrynka.

Dag tre - Dopstället i jordan, öken och bad

Publicerad 2008-06-27 11:45:07 i Allmänt,

Upp ännu tidigare, väskorna skulle stå packade 06.45, jag och c går upp 06.39 efter att för andra dagen i rad sovit förbi hotellväckningen. Vi kommer iväg från kibbutzen klockan 08.00 och åker till dopstället i Jordan. Att kliva in där känns som att kliva in i en kuliss från Jesu tid. Ett ställe som är lätt att föreställa sig för 2000 år sedan. Naturen moderniseras tack och lov inte i samma takt som städerna. Andreas hade en andakt och det gavs en del egetid innan vi åkte.

Efter dopstället satte vi oss på bussen igen. Vi åker genom jordandalen och västbanken. Det israel vi hittills sett byter skepnad och heliga platser byts ut mot bosättningar, taggtråd, skjul och öken. Mil efter mil. Odlingar med dadlar, avocado och mango, kor, mycket berg. Vi åker in i en annan klimatzon och i skuggan är det närmare 40 grader, Emanuel får en rapport från sverige och berättar att det regnar, hela bussen jublar. Vi är på väg till Mazadaöknen, ska bli spännande även om det känns totalt omöjligt at ta in mer nu.



Efter ca två timmar buss kommer vi fram till Masada. Ingen skugga, bara sten, öken och sand. Galet varmt och svårt att orka lyssna på guiden, mest fräckt att åka linbanan upp på platån. Efter Masada vidare till Qumran för att kolla in dödahavsrullarna. Svårmotiverat i värmen. Trodde jag skulle få solsting. Sen något tokfräckt; bad i döda havet. Man flöt som en kork. Vi badade och smörjde in oss med ”hälsosam lera" och hade det allmänt skitkul. Kom till Jerusalem framåt kvällen. Vacker stad, ska bli spännande att utforska den i morgon. Väckning 06.00 som vanligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela